Karşılaşmada ilk gol 54'üncü dakikada geldi. Tolga Zengin'in kadrodan son anda çıkartılmasının ardından kaleye geçen Günay'ın hatasında Sneijder'in uzaktan vuruşu ağlarla buluştu.
Bu golden iki dakika sonra ise Beşiktaş Mario Gomez ile skoru eşitledi.  Dakikalar 74'ü gösterdiğinde ise Gökhan Töre galibiyet  golünü attı.
Bu skorla Beşiktaş 35 puana yükseldi. Galatasaray 26 puanda kaldı. Haftaya lider olarak giren Beşiktaş zorlu haftadan yine lider olarak çıktı. En yakın takipçisi Fenerbahçe 1 puan geride.
Galatasaray'da sarı kart gören Selçuk İnan cezalı duruma düştü.

Yeni stadı Vodafone Arena'nın yapımı nedeniyle 2013-2014 sezonundan bu yana derbi maçlarını İkitelli'deki statta oynayan siyah-beyazlı ekip, sarı-kırmızılı takım karşısında bu statta ev sahipliği yaptığı son derbisine çıktı.
Bu sezonun ilk yarısında Fenerbahçe ve Galatasaray'la iç sahada karşılaşan Beşiktaş, önümüzdeki sezondan itibaren derbilerini yeni stadı Vodafone Arena'da oynayacak.
Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı 5 derbi maçta birer galibiyet ve beraberliğin yanı sıra üç yenilgi aldı.
Bu arada iki takım arasında oynanan karşılaşma, 2015 yılının son derbi mücadelesi oldu.
Tribünlerde 35 bin taraftar
Beşiktaş-Galatasaray derbisinde Atatürk Olimpiyat Stadı tribünleri dolmadı.
İkitelli'deki stadın bazı bölümlerinde boşluklar gözlenirken, derbiyi 35 bin civarında siyah-beyazlı taraftar izledi. Taraftarlar, maç öncesi ve sırasında yaptıkları tezahüratlarla takımlarına büyük destek verdi.
Galatasaray taraftarları ise sezon öncesi alınan karar gereği derbiyi tribünden izleyemedi.