Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Beşiktaş’ı kötü oynatmayı başardıklarını ancak son dakikalarda yedikleri şansız golle mağlup olduklarını söyledi.

Kardemir Karabükspor'da teknik direktör Vural, Beşiktaş’a mağlup oldukları karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. Maçı 2-1 kaybettiklerini ve kendileri için kötü olduğunu ifade eden Yılmaz Vural, "Çünkü rakiplerimiz kaybetmişti. Biz buradan 3 puan alabilseydik önümüzdeki hafta bizim için erken kurtulmanın müjdesi olabilirdi. Ama şimdi 6 maç var, uzadı biraz işimiz. Dışarıda arkadaşlarla konuştum, 'Beşiktaş çok kötü oynadı' dediler. Beşiktaş kötü oynamadı, Beşiktaş'ı biz kötü oynattık. Beşiktaş'ın oyuncularına önlem alarak, hazır taraflarını engelleyerek kötü oynamalarını sağladık ve sonradan biz de kendi hücum anlayışımızla gol yapmaya gayret ettik." dedi.

İki takımın birinci devre üçer, ikinci devre dörder tane pozisyonu olduğunu hatırlatan Yılmaz Vural, "Gol olması mümkündü. En kritik olanı da maçın bitmesine yakın biz de 4'e 1 yakaladığımız bir pozisyonda pası yanlış kullandık. Biz doğru kullansak gol olacak. O top döndü. Yine en üzüldüğüm şeylerden bir tanesi, tamamen bir şans golüydü. Top sağ tarafa doğru atıldı, şuursuzca bir atak içeri girdiler. Bir doldur-boşalt attı, Cenk de arkasını döndü garip bir vuruş yaptı ve gol oldu. Niye ona gitmiyor da sana gidiyor. Tamamen üzüldüğüm konu bu. Yani en azından 1 puan almamız mümkünken maçı kaybederek sahadan ayrılmak zorunda kalıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

43. dakikada kaleci Waterman'ın atıldığı pozisyonda ve maçın sonuna 7 dakika ekleyen hakemi eleştiren tecrübeli teknik adam, şunları söyledi: "Orada kasti bir elle oynamak yok. Yere düşmüş kaleci, eline çarpıyor top. Akabinde bizim stoperimiz arkasına koşmuş. Orta hakem bu kararı vermiyor. Her tarafta arkadaki hakemler karar vermeye katılırlar, hakemler dinlemez. Bizimki de sağolsun dinledi. Onun kararıyla oyuncumuzu attı. Attı, oynanıyor oyun. Ne oldu 7-8 dakika, ben onu anlamadım. Her maçta sakatlık oluyor, her maçta oyun duruyor, kimse 7 dakika maç uzatmıyor. Bunlar da tabi bizim biraz canımızı sıkan nokta."

Öte yandan maç sonu açıklamada bulunan Karabüksporlu futbolculardan Murat ise hiç beklemedikleri anda gol yediklerini belirterek, "4’te 1 pozisyonda gol atamıyoruz. Sonra şok bir gol yiyoruz. Hakemi hiç değerlendirmiyorum. Karaları doğru değildi. Maçın sonuna 7 dakika ekliyor. Onun açısından da talihsiz bir maçtı. Üzgünüz, mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Kardemir Karabükspor golünü kaydeden Musa da puanlarını 24 yapma şansı bulduklarını vurgu yaparak, "Haftaya rakibimiz Rizespor ile oynayacaktı. Karşılaşmayı 1-1 yaptıktan sonra kazanabilirdik. Ümitlerimiz baya baya yeşerecekti ama olmadı. Biz mücadelemizi bırakmayacağız sonuna kadar." şeklinde konuştu.