Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Galatasaray maçını kaybetmeleri taktirde ligden düştük demeyeceklerini, sarı-kırmızılı takımın kaybetmesi halinde ise onlarında ligi kaybetmedik demeyeceklerini söyledi.

Kardemir Karabükspor, Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun 26. haftasında Galatasaray ile oynayacakları maç için İstanbul’a geldi. Konaklayacakları otele yerleşen kafilede teknik direktör Yılmaz Vural açıklamalarda bulundu. Her maç gibi Galatasaray maçının da zorlu geçeceğini belirten Vural, "Liderle oynayacağız. Bizimde konumumuz malum. Kazanarak gidersek eğer alt tarafta rakiplerinde oynayacağı maçlar var kendi aralarında. Bizimde yukarıya yetişmemiz mümkün olur. O sebeple bizimde kazanmamız gerekiyor." dedi.

'Maçın gündüz oynanacak olması sizin için avantaj olur mu?' sorusuna tecrübeli teknik adam, "Sizin için ne kadar gündüz olursa rakip içinde o kadar gündüz. O yüzden bunlar takımlar için mazeret değil." cevabını verdi.

Sarı - kırmızılı takımda golcü futbolcu Burak Yılmaz’ın yokluğu için ise Yılmaz Vural, "Öncelikle Burak’ı ve eşini tebrik ediyorum. Allah yeni doğan Nazlı bebeğe uzun ömürler versin. Allah analı-babalı büyütsün. Sakatlığını bizde duyduk umarım oynar inşallah. Çünkü Türk futbolunun göz bebeği. Benimde çok sevdiğim bir evladım. Başarıları ile her zaman gurur duyuyoruz. Durumunu bilmiyorum tabi bizde medyadan takip ediyoruz. Galatasaray’da birkaç tane daha sakat futbolcudan bahsediliyor. Sonuç olarak bir takım çıkacak karşımıza. Hepimizin eksiklikleri ya da fazlalıkları oluyor. Dolayısıyla onlar şöyle düşünüyor: ‘Ligin en alt sıralamasında ikincisi ile oynuyoruz. Bu maçı kazanmamız gerekir.’ Bizde lider ile oynuyoruz ve bu maçı kazanmamız gerekir diyoruz. Statta sanırım tam dolu olacak. Umarım gelenlere güzel bir maç seyrettiririz." değerlendirmesinde bulundu.

'Bu maç her iki takım için kader maçı olur mu?' sorusuna ise Yılmaz hoca şöyle cevap verdi: "Yok olmaz. Varsayalım biz kaybettik geriye 24 puan kalıyor. Şuan ki puanımız 18 24 puanı alırsanız 42 puan olur. İki takım da tabi ki kazanmak istiyor ama kaybedilirse biz düştük demeyiz onlarda ligi kaybettik demezler."