Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, profesyonel liglerde böyle hatalar yapmaları halinde maç kazanamayacaklarını söyledi.

Takımının Süper Lig'in 26. hafta maçında Galatasaray'a 4-2 mağlup olduğu karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli teknik adam, "4-2 mağlup olduk, Galatasaray'ı kutluyoruz. Oyunu dengeledik ama 26. dakikada yediğimiz bir gol var evlere şenlik. Amatörce gol yiyorsunuz. Buna rağmen takım demorilize olmuyor. Pozisyonlar bulduk. Maçın ikinci yarısının başında 48. dakikada Sneijder kalecinin kapattığı köşeden golü atıyor. Biz oyunu döndürmeye çalışırken golü yiyoruz. 59. dakikada durum 3- 0 oldu." diyerek şöle devam etti:

"Buna rağmen teslim olmadık. Sonrasında iki tane gol bulup durumu 3-2 yaptık. Beraberliği yakalamak için tam atak yaparken bu defa bir hata daha yapıp golü yiyorsunuz durum 4-2 oluyor. Profesyonel ligde böyle hatalar yaparsanız kaybedersiniz ve maçı kazanamazsınız. Bu kadar bireysel hataların olduğu yerde maçlar kazanılmaz. Bugün oyunsal anlamda Galatasaray'dan geri kalmadık. Galatasaray kadar pozisyon bulduk. Lig lideri var diye korkak oynamadık. Maalesef anlattığımız nedenlerden dolayı maçı kaybettik."

Ligde kalan 8 maç ve 24 puanın olduğunu ifade eden Vural, "Biz bu işi bırakmış değiliz. 24 puan ortada duruyor. Bu puanları alırsak 42 puana yükseliriz. Matematiksel olarak şansımız sürdüğü müddetçe işin peşini bırakmayacağız. Bu takımın alt sıralarda olmaması gerekiyor. Ligde kalan 8 maçımızı kazanmak için oynayacağız. Bu ligde kazanabildiğiniz maçların ekonomik değeri de yüksek." diye konuştu.

Tecrübeli hoca, Fenerbahçe kafilesine dün akşam 5-1 kazandığı Çaykur Rizespor maçının dönüşünde Trabzon'da yapılan saldırı hakkındaki bir soru üzerine de, "Fenerbahçe takımının ve futbol ailesinin çok büyük sıkıntısı oldu. Hepimiz adına yapılmış bir olaydır. Karabük camiası olarak geçmiş olsun diyoruz. Olumsuz demeçlerin sonuçlarını görüyoruz. Bir daha böyle şeyler yaşanmaz." diye cevap verdi.