Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, "Çok şükür kazandık. Rakibimizin 3 pozisyonu vardı. Oyunun hakimi ve pozisyonlara giren taraf bizdik. Bütün bu güzelliklerin sonuca yansımaması diye korkuya kapıldım.Camiamızın sonuçlarla ezildiği kabus sona erdi diye düşünüyorum. Şimdi ligde kalma adına bir hesap yapma durumumuz ortaya çıktı." dedi.

13 hafta sonra 3 puanla tanışan Kardemir Karabükspor ligde kalmanın hesaplarını yapmaya başladı. Gençlerbirliği'ni evinde 2-1 yendiği maçın ardından açıklamalarda bulunan Kardemir Karabükspor'da teknik direktör Yılmaz Vural, 13 haftadır kazanamadıklarını belirterek, "Çok şükür kazandık. Rakibimizin 3 pozisyonu vardı. Oyunun hakimi ve pozisyonlara giren taraf bizdik. Bütün bu güzelliklerin sonuca yansımaması diye korkuya kapıldım. Bu kuşkuyu maçın sonuna kadar hissediyor insan. Camiamızın sonuçlarla ezildiği kabus sona erdi diye düşünüyorum. Şimdi ligde kalma adına bir hesap yapma durumumuz ortaya çıktı. Kayseri Erciyesspor’un Eskişehirspor’la oynayacağı maç bizim için büyük bir önem taşıyor. Ev sahibi kazansın istiyoruz. Çaykur Rizespor ve Kasımpaşa’nın zor maçları var. Böyle bakıldığında ligin bitmesine 7 hafta kala umudumuzu devam ettirme anlamında çok önemli bir 3 puan aldık." şeklinde konuştu.

Taraftarlarına seslenen Vural, "Ne olursa olsun ligin sonunu beklesinler. Kime ne diyeceklerse, her şeyi söyleme özgürlüğüne ligin sonunda sahipler. Ama kalan maçlarımızda hepimizin sabırlı olması lazım. Takımımızın ligde kalma kapasitesinin olduğuna inanıyorum. Buna futbol camiası da inanıyor. 18 puan da bulunmamıza rağmen bu güne kadar hiç kimsenin ağzından Karabükspor küme düştü diye bir söz duymadım. Buna bizim çevremizin de inanması lazım ve destek vermesi lazım. Biz kendi içimizde bu işi terk etmiş değiliz. Kesinlikle de etmeyeceğiz." dedi.

"Futbol tarihinde 13 maçtır kazanamamak çok enderdir. Futbolda bunu da yaşamak varmış. Umarım inşallah bu son olur." diyen Yılmaz Vural şunları aktardı: "Neden son 7 maçın hepsini kazanmayalım? Kazanmak insanı olumlu düşündürtüyor. Rakibimize çok fazla pozisyon vermedik, biz ise 10’a yakın pozisyon bulduk. Bunları takım yapmadan kaybetse teslim olmak çok kolay. Ama bunları yaparken teslim olmanın anlamı yok. Çünkü futbol bu. Nasıl bize ters gittiyse rakibe de ters gidebilir diye düşüneceğiz. Böyle olaya bakarak mücadele gücümüzü yitirmeden son düdük ötene kadar iddiamızı sürdüreceğiz. Bunu başarırsak 30 senelik meslek hayatımda alacağım en büyük keyif ve ödül bu olacaktır. Umarım oyuncularım bu keyfi bize yaşatırlar."

Bu sene ligden düşecek olan takımı belirleyecek olan puan barajının belli olmadığını savunan Vural, "Bu sene 35 - 36 puan ligde kalacak takımı belirleyecek. Kalan tüm puanlara her takımın olduğu gibi bizde talibiz. Tüm takımlar kalan maçlardaki puanları alabileceğini düşünüyor." ifadelerini kullandı.

Karabük’te çok güzel anılarının olduğunu söyleyen Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise şunları söyledi: "İnşallah Karabükspor böyle kazanarak devam eder. Ligde var olması gereken bir takım. Buranın ekmeğini yedik. Arkamızdan biraz taşkınlık yaptılar ama o kadar olacak. Kebir’le, Landel’le ve Tosic’le yakaladığımız pozisyonları değerlendirebilseydik skor farklı olurdu. Atanın kazanacağı bir maçtı. Tipik bir beraberlik maçıydı. Karabükspor kazandı, tebrik ediyorum. İnşallah böyle devam ederler. Elle oynama sonucu verilen penaltı pozisyonunun içeride mi yoksa dışarıda mı olduğunu bilmiyorum. Maçı izledikten sonra hakemle ilgili yorumumu yapabilirim."