Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, matematiksel olarak şanşın devam ettiği sürece mücadele edileceklerini söyledi.

Vural, "Bizim isteğimiz önde çıkıp rakibi oynatmamaktı. Konyaspor çok farklı şey yaparak, hiç yapmadıkları şeyi yaparak öne çıkıp onlar bizim oyunumuzu engelledi. Oyun kuramamanın verdiği stresle orta sahada iyi organize olamadık. İlk yarı kısır bir oyun oldu ama ikinci yarı istediğimiz baskıyı oluşturmamıza rağmen gol yedik. Golden sonra rakip kapandı ve puanı korumak istedi. Golden sonra şok olduk. Tam toparlanmıştık iyi gidiyorduk. Gol yedikten sonra rakip tamamıyle kapandı. Birçok pozisyon bulduk. Bir pozisyonda rakip oyuncunun eline çarpan top vardı. Hoca öyle değerlendirmedi. Sonuç olarak bütün gayretlerimiz, çabalarımız, oyuna müdahalemiz sonuç vermedi. Maç 1-0 bitti. Şimdi 9 maç kaldı. 9 maçın 27 puanı var. Bunu bırakmak gibi bir şey olmaz. Antalya'da kampa girip yeniden toparlanma adına 9 maçın ne kadarını alırsak bize dönüşü olur. Rakiplerin kaybedeceği puanları düşünürsek büyük bir kopma olmaz diye düşünüyoruz. Milli maç arasından sonra zorlu bir Galatasaray maçına gideceğiz. Onlar şampiyonluğa biz ise düşmemeye oynuyoruz. Kim olursa olsun oyunculara kazanmak adına ne yapmaları gerektiğini anlatıyoruz. İnşallah bu şans bize döner. Hiç beklemediğimiz bir sonuçtu bu. Hep kazanmaya şartlandık. Kazanmak adına her şeyi yaparız diye umutlandık. Ama sonuç getirmedi. Konyaspor'u tebrik ediyoruz. Elimizden geleni yapacağız. Futbol enteresan bir oyun ne getireceğini bilmiyoruz. Matematiksel şans devam ettiği sürece bırakmayacağız" diye konuştu.

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise "Biz ligin ikinci yarısına başladıktan sonra ilk yarıyı istediğimiz yerde bitirememiştik. 17 puanla bitirdik. İkinci yarıya başladıktan sonra bu grafiğimizi yükseltmek istiyorduk. İyi başladık ancak arka arkaya aldığımız iki mağlubiyetten sonra biraz sarsıldık. Fenerbahçe maçıyla beraber biraz daha toparlanma dönemi başladı. Son 4 maçtır da bu böyle görülüyor. Karabükspor muazzam denilecek şekilde başlayan bir sezon, Avrupa liginde çok iyi yerlere gitmeyi arzu ederken ve bu güzel sezona başlarken, ummadığı yerdeydi. Bizim maçta onlar için bir çıkış maçı olarak görünüyordu. Son maç olarak görünmesi itibariyle bizim işimiz biraz daha zorlaştı. Çünkü içeride oynamanın verdiği avantaj ve aşırı istekli hal işimizi çok zorlaştıracaktı, diğer maçlara oranla. Maç öncesi genel planımız, düşüncelerimiz buna uygundu. Maç da aynen böyle geçti. Biz son haftalarda biraz daha topun arkasında durarak hızlı hücumlar yapmayı tercih ediyoruz, genel oyunumuzun dışında. Bunu da Fenerbahçe maçıyla birlikte bugüne kadar başarılı bir şekilde yaptık. Takım savunması son derece iyi görünüyor. Mücadele gücü son derece arttı. Bütün herkes topu arkasında olup sonradan hızlı hücum yapmaya çalışınca rakibe pozisyon verme ve maça ortak olma halini ortadan kaldırdık. Bugün de son 10 dakikalık bölüme kadar böyle geçti, tamamen istediğimiz şekilde geçti. Top daha fazla Kardemir Karabükspor'un ayağındaydı. Ancak hem hızlı hücumlarla hem de öndeki baskıyla beraber onları baskı kurmasını önledik. Maçın tamamı da bu şekilde seyretti. Bu oyun için yeteri kadar pozisyon bulduk. Onlardan bir tanesini değerlendirdik. Esas olan puanla ayrılmaktı buradan, bir puan da olabilirdi, 3 puan da olabilirdi. 3 puan alt grupla olan ruhsal bağlantımızı birazcık azalttı. Bunu ilerleyen birkaç haftada umarım matematiksel hale de getiririz" dedi