Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, "Bu takımın 7 maç kazanması adına elimizden geleni yapacağız. Futbolda kesin konuşma diye bir şey yoktur. Bir insanın eşi adamı rezil de eder, vezir de. Oyuncu da insanı rezil de eder, vezir de." dedi.

Takımın ekonomik açıdan iyi durumda olduğunu belirten Yılmaz Vural, "Ligin son 10 haftasına girdiğimizde 11 haftadır kazanamayan bir takım durumundayız. Şu an 18 puanla 17. sırada yer alıyoruz. Bu hiç hoş bir şey değil. Bundan sonrası ile ilgili konuştuklarımız lafta mı kalacak ya da hayata mı geçecek onun bilançosunu çıkarmak lazım. Takımın şu anda ekonomik anlamda sıkıntısı yok. Çalışanları ve kulübün yapısı anlamında sıkıntı yok ama bir sorumsuzluk var. Fakat bunu bir türlü sonuca yaşatmıyoruz." diye konuştu.

'BU SKORUN İZAHI YOK'

Bu hafta Akhisar Belediyespor'a karşı aldıkları 5-1'lik mağlubiyetin kendileri açısında çok ağır bir yenilgi olduğunu dile getiren Vural, "Bunu daha önce yaşamış biri olarak, 'Bize tecavüz ettiler' diye espri bile yapmıştım. Bunun izah edilecek bir yanı yok. Bu aldığımız sonuç da farklı bir şey değil. Oyuncularıma bunu kendimce anlatmaya çalıştım. 3 haftadır şansı çeviremedik. Bu hafta kadromda belki yarıya yakın oyuncumuz oynamayacak. Yeni gelenlerin takviyesi söz konusu. Oynayacak olan arkadaşlarımız için de bir şans. Futbolu oynamayı özlemiş birçok arkadaşımız sakatlıktan çıktı ve onların da istekleri üst seviyede." ifadelerini kullandı.

'TELAFİSİ OLMAYAN MAÇLAR'

"Öyle bir çizgideyiz ki, hiç telafisi olmayan maçlar oynayacağız" diyen Vural, "Geri kalan 10 maçın 7'sini kazanma zorunluluğumuz var. 3 tane kaybetme hakkımız var ama burda dışarıda oynayacağımız Galatasaray ve Beşiktaş gibi ağır maçlarımız var. Kendi camiamdan ricam, biraz sabırlı olun. Sonucu görelim, küçük de olsa bir şansımız var. Taraftarımız hala bize sabırla bakması ve davranması en büyük güvencemiz. Burada en büyük sorun; özgüven ne durumda? Düştü diye kabullenmemiz yok. Bütün oyuncuların özgüveni yüksek. Sadece 11 maçtır galip gelememenin bir sıkıntısı ve üzüntüsü var. Bu hafta elimizdeki potansiyeli kullanma açısından imkan yakaladık. Rakibimizde en çok kol atmış iki oyuncusunun oynamaması bizim için küçük de olsa bir avantaj. Taraftarımızla birlikte bu maçı kazanacak atmosferi oluştururuz. Hep birlikte oyuncuları teşvik edelim ve 90 dakika destekleyelim. 90 dakika sonunda bekledikleri performans çıkmazsa tepkileri ortaya koyalım" şeklinde konuştu.

'BENİM HATAMLA BU TAKIM DÜŞMEZ'

Bir basın mensubunun, '"Gelecek hafta oynanacak Torku Konyaspor maçında mağlup olmanız halinde tutumunuz ne olacak?" sorusuna Yılmaz Vural, "Yılmaz Vural buraya 13 maç çalışmaya geldi. Bu takım küme düşse de 13 maçı bitirir gider. Biz buraya 4 maçlık gelmedik. Elimizde de sihirli değnek yok. Benim hatamla bu takım düşmez. Ne yapalım, teslim mi olalım, bırakalım mı? 10 tane maç var. Bu 10 maçta 30 puan hedefim var. Ben bunu söylüyorum ama ne kadarını alıp ligde kalırsam o kadarı almaya bakarım. Bu takımın 7 maç kazanması adına elimizden geleni yapacağız. Futbolda kesin konuşma diye bir şey yoktur. Niyet ve istek vardır ama sonuç olunca oynamadan bir şey kazanamıyorsunuz. Bir insanın eşi adamı rezil de eder, vezir de. Oyuncu da insanı rezil de eder, vezir de. 3 maçı kazansak Yılmaz Vural burada kral olurdu, kaybedince Yılmaz Vural formda değil olurdu. Ben kendi antrenörlük bilgimden bir şey kaybetmedim. Uygulamamda bir şey çıkmıyorsa ben eleştiriye saygı duyarım" dedi.