Malatya’dan gönderilmeleri ile ilgili valinin yalan söylediğini savunan Adana Demirspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Malatya Valisi’nin kimseyi koruyamayacağını söyledi.
Adana Demirspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Elazığspor deplasmanı öncesinde Malatya’da kalmalarına müsaade etmeyen Malatya Valisi Süleyman Kamçı’yı sert bir şekilde eleştirerek, yalancı olduğunu ileri sürdü.
Malatya Teknik Direktör Yılmaz Vural, “Bana, ’Oraya girme’ dediler. Ben de, ’Ben Malatyalıları severim, Malatya benim hayatımda çok önemli bir yerdir, başımıza bir şey geleceğini düşünmüyorum’ dedim. Nitekim gittiğimiz gün 20 kişilik gencecik 10-15 yaşındaki çocuklar gelip protesto ettiler. Polis geldi, dağıldılar. Sorumlu arkadaş Murat Soysal’ı çağırdım. Kendi geldi bana ’Hocam biz seni çok seviyoruz, babalarımız seni anlattı, sen bizim efsanemizsin, kusura bakmayın’ dedi. O kentte 30 yıl önce çalıştım. O dönemde çalıştığım yöneticilerle birlikte yemek yedik, sohbet ettik. Sohbet ederken bir haber geldi. Sayın vali güvenlik kurulunu toplamış. Çünkü akşam olan bu olay, sosyal medyaya yansıyınca, iki taraf birbirine karşı sertleşmiş. Vali de, ’İstihbarat aldık, 2 bin kişi antrenmana gelip sıkıntıya sokacak, biz buna önlem alamayız. Biz il güvenlik kurulu olarak buradan gitmenizi istiyoruz’ dedi. Tavsiye falan hikaye. Aynen söylenen bu. Ben de, ’Bakın siz burada 1 sene daha valilik yaparsınız, gittiğiniz zaman iki tane şehri 2,5 milyonluk kenti karşınıza alıyorsunuz’ dedim. İnsanlar bunu böyle anlamaz. Dolayısıyla bırakın biz bu sahada antrenman yapalım.’ TFF’yi aradım. Oradaki arkadaşım Fahrettin’le konuştum. Oda, ’Hocam sahamız bakımda’ dedi. Ona biraz kızdım. Burada çalışalım da gidelim dedim. Sonuç olarak bizden ısrarla oradan gitmemizi istediler. Biz de koskoca devlete karşı gelecek değiliz. Orada polis nezaretinde Battalgazi ilçesinin arkalarından dolandırılarak Elazığ yoluna çıkana kadar 45 dakikamız geçti. Buraya çıktık geldik” dedi.
VURAL, ELAZIĞ’A TEŞEKKÜR ETTİ
Elazığ’ın rakipleri olduğuna vurgu yapan Vural, ”Rakibimizin olduğu yerde bu olaylarla karşılaşmak daha ihtimalli olmasına rağmen, bu takım bize antrenman tesislerini açtı. Nasıl onlar bize geldiğinde 4 gün sahamızı verdiysek buyurun dediler. Çalıştık geldik. Sıkıntı olmadan Allah’a şükür buradan gidiyoruz. İşte bu oyun, kazanıldı, tebrik edildi, anlamı bu olmalı” diye konuştu.
“VALİ KIVIRMAYA BAŞLADI”
Malatya valisini eleştiren Vural, “Koskoca devletin valisi şimdi kıvırmaya başladı ben öyle demedim, gitmeselerdi olaya biz bakardık. Ondan sonra oradaki taraftar derneklerinin verdikleri mesajlar devlet adına utanılacak mesajlardır. Buraya kimse giremez, hadi girsinler, siz kimsiniz gibi. Koca devletin valisi ve polisi bu adamı alıp içeri atmaları lazımken, hala konuşturuyorlar. Bu çok kötü bir olay, biz terörist miyiz yani, bu ülkenin insanıyız. Çok sevdiğimiz bir memlekete geldik. Oranın kulüp başkanı ve sporcuları bizim dostumuz. Onlar bizim başımızın üstünde. Onlar sahalarını hazırladılar, çimlerini kestiler. Sonradan onlar da çekildi. Neticede biz gideceğiz halkla karşı karşıyalar. Saçma sapan bir olay yaşadık. Bana orada medya sorduğu zaman, geldik dinlendik dedik. Yani bir problem olmasın istedik. Sonuç olarak da sevimsiz bir olay yaşadık” şeklinde ifade etti.
"O VALİ KİMSEYİ KORUYAMAZ"
Malatya’yı bir başka şehirle karşı karşıya getirmelerinin hak edilen bir şey olmadığına değinen Vural. ”Malatya, Elazığ’ı görüyorsunuz. Kimse bugün konuyu düzeltemiyor. Hadi bir de başına Adana’yı aldı. 100 sene sayın vali kendi gittikten sonra bu sorunu kim çözecek. Attı bombayı milletin kucağına şimdi de kıvırıyor. Ben öyle demedim diyor. Bırak koskoca adamsın, yalan konuşma bari. Söylediğin doğru bir şey değil. Karakterli ol, ben bu kararı aldım, yaptım de. Ne tavsiyesi öyle tavsiye mi olur. Sonuç olarak böyle bir şey yaşandı. Ben sanmam o vali kimseyi koruyamaz. Bir de yalan konuşuyor. Burada Adana Demirspor takımının yöneticileri, oyuncularıyla, antrenörüyle Malatyaspor’un hiçbir sorunu yok ki. Her yerde olduğu gibi arabanın taşlanması böyle bir sorun. Ben de bunu tarzımla çözebilirim diye düşündüm. Çocuk da geldi anlaştık. Çocuk da ertesi gün, ’Ben bu insanlara hakim olamıyorum’ dedi. Ben de iyi yavrum, peki, o zaman tercihi siz bu yönde kullanıyorsanız benim yapacağım bir şey kalmamıştır dedim. Orada Malatya’nın eski idarecileri Nevzat Narin ve Atilla Kantarcı yanımdaydı, bütün olayları bire bir yaşadılar. Bütün konuşmaları gördüler” diyerek sözlerini tamamladı.