Okul Tabanlı Değerlendirme Akredite ve Kalite Sistemi (ODAK) içerisinde yer alan Değişim Liderleri Projesi kapsamında geçekleştirilen eğitimlerin Adana’daki ikinci ayağı gerçekleştirildi.

Çukurova, Seyhan, Yüreğir, Sarıçam, Karaisalı, Karataş ve Pozantı ilçelerinde görev yapan okul ve kurum müdürleri Sarıçam Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde; Ceyhan ve Yumurtalık’ta görev yapanlar Ceyhan Öğretmenevi'nde; Kozan, Saimbeyli, Feke, Aladağ, Tufanbeyli, İmamoğlu’ndaki müdürler ise Kozan Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi’nde ‘Yöneticilik Formasyonu Kazandırma Kursu’na katıldı.
Sarıçam’da 485, Ceyhan’da 151, Kozan’da da 149 olmak üzere toplam 785 okul müdürü eğitimden geçirildi.

Sarıçam Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki kursa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, “ODAK Projesini başlatırken okul müdürlerimize çok güvendik. Sizlerin gayretleriyle projemiz başarıya ulaşacaktır.” dedi. Son zamanlarda meydana gelen olayların eğitime ne kadar ihtiyaç duyulduğunu açıkça ortaya koyduğunu belirten Akpınar, eğitim konusunda okul müdürlerine çok büyük görevler düştüğünü ifade etti.

'Çatışma ve Stres Yönetimi' ile ilgili eğitim veren Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk, planlı ve inovatif çalışmaları destekleyen okul müdürlerinin fark yaratacağını dile getirdi.

Kursa katılan eğitimciler daha sonra SGK İl Müdürü Bilal Canbolat ve SGK uzmanları tarafından 'Hizmet alımı yoluyla çalıştırılan personel', 'Staja giden öğrenciler' ve 'Okullarda karşılaşılabilecek SGK ile ilgili diğer konular' hakkında bilgilendirildi.