Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Ligi'nde (BAL) oynayacak Yozgatspor 1959 FK’nin hedefinin 3. Lig olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Kazım Arslan, Hayri İnal Konağı'nda düzenlediği basın toplantısında, Yozgatspor 1959 Futbol Kulübü hakkında bilgi verdi. Yozgatspor 1959 FK’nin sıfırdan kurulmuş borçsuz bir takım olduğunu ve Yozgat’ı BAL liginde temsil edeceğini belirten Arslan, "30 Mayıs’ta genel kurul toplantısı var. Bütün vatandaşlarımızı bu genel kurul toplantısına davet ediyorum. Biz kimseye gel bu kulübe katıl, destek ver demiyoruz. Bu takım Yozgat’ın takımı ve bütün Yozgatlıların takımıdır. Takıma destek olmak isteyen, elini taşın altına koyup maddi manevi destek olmak isteyen herkese kapımız açıktır." dedi.

Yozgatspor’un geçmişte Süper Lig'de oynadığını ve büyük başarılara imza attığını hatırlatan Arslan, "Biz en kötü dönemde bir takım kurup belediye olarak sahip çıktık. Hedef 3. Lige çıkmaktır. Takım için fazla bir bütçemiz yok ancak planlı yönetim ve planlı bütçe ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yozgatspor 1959 FK’yi belediye kurmuştur ancak biz isteyen olursa takımı bırakmaya hazırız. 30 Mayıs’ta genel kurul toplantısını Cumhuriyet Meydanı'nda açık havada yapacağız. Takıma maddi ve manevi destek olmak isteyen bütün vatandaşlarımız bu genel kurula bekliyoruz." diye konuştu.

Yeni bir taraftar anlayışı oluşturmak istediklerini vurgulayan Arslan, "Biz taraftarın kendi takımını destekleyen, karşı takımla uğraşmayan, küfür etmeyen bir taraftar olmasını istiyoruz. İsteğimiz insanların eşleri ve çocuklarıyla rahat bir şekilde gelip maç izleyebileceği bir ortam oluşmasını arzu ediyoruz. Ayrıca Yozgatspor 1959 FK’nin çok büyük katkısı olan Şefaatli Belediye Başkanımız Zeki Bozkurt ve Şefaatli Belediyespor yöneticilerine teşekkür ediyorum." diye sözlerini tamamladı.