Beşiktaş, 10 Aralık Perşembe akşamı deplasmanda Sporting Lizbon ile karşılaşacak. Katal'ın 'tamam mı devam mı?' maçını futbolseverler şifresiz izleyebilecek...

José Alvalade Stadyumu'nda 22.05'te başlayacak Sporting Lizbon-Beşiktaş maçında, Almanya Futbol Federasyonu'ndan Manuel Grafe düdük çalacak. Grafe'nin yardımcılıklarını Guido Kleve ve Mark Borsch yapacak.

Futbolseverler Sporting Lizbon-Beşiktaş maçını TRT 1'den şifresiz olarak canlı izleyebilecek. 

Grubun diğer maçında ise Arnavutluk temsilcisi Skenderbeu, Rusya'nın Lokomotiv Moskova ekibini aynı saate konuk edecek.

"GRUPTAN LİDER OLARAK ÇIKMAK İSTİYORUZ"

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda yarın deplasmanda Portekiz ekibi Sporting Lizbon ile karşı karşıya gelecek. Mücadele öncesi Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Arjantinli futbolcu Jose Sosa basın toplantısı düzenledi.

Daha önce grupta Sporting Lizbon, Lokomotiv Moskova ve Beşiktaş'ın çekişeceğini söylediğini ifade eden Güneş, "Son maçlara gelindiğinde tam da düşündüğümüz gibi oldu. Her takımın çıkma şansı var. Her şey belli olacak. Lizbon'un aldığı sonuçlarla grup dengelerinin bozulduğunu görüyoruz. Beklentimiz kazanabilmek ve gruptan birinci olarak lider olarak çıkmak" dedi.

Portekiz ekibinin gücünü bildiklerini vurgulayan Güneş, "İyi oyuncuları var, iyi hocaları var. Biz de iyi takımız. Onlar da liginde lider, biz de. Umarım düşündüğümüz gibi bir maç olur ve kazanırız" diye konuştu.



J
ESUS: EN İYİ 11'İ SEÇECEĞİM

Sporting Lizbon Teknik Direktörü Jorge Jesus, Beşiktaş karşısında en iyi 11'i seçeceğini söyledi. 

Avrupa Ligi H Grubu son maçında yarın akşam Beşiktaş'la karşılaşacak olan Sporting Lizbon'un teknik direktörü Jorge Jesus ve defans oyuncusu Ricardo Esgaio basın toplantısı düzenledi.

Yarın oynanacak karşılaşmayı değerli olarak nitelendiren Jorge Jesus, "Kazanırsak bir üst tura geçeceğiz. Beşiktaş Türkiye liginde lider ve Mario Gomez, Quaresma, Gökhan Töre, Sosa gibi çok iyi oyunculara sahip. Biz maça hazırız. Türkiye'de yaptığımız gibi Beşiktaş'ın işi kolay olmayacaktır" dedi.

Gelen bir soru üzerine hem Portekiz Ligi'nin hem de UEFA Avrupa Ligi'nin kendileri için önemli olduğunu ifade eden Jesus "Hedefimiz maçı kazanmak. En iyi 11'i seçeceğim" dedi.

BEŞİKTAŞ NASIL TUR ATLAR?

Beşiktaş, Portekiz deplasmından beraberlikle bile bir üst tura yükselen takım olacak. Kartal'ın yenilmesi halinde ise,  Lokomotiv Moskova'da deplasmanda Skenderbeu'yu yenerse siyah beyazlılar Avrupa'ya veda edecek.

Kartal, Sportin Lizbon'u deplasmanda yenerse, Skenderbeu-Lokomotiv Moskova maçının sonucu ne olursa olsun lider olarak bir üst tura yükselecek. Yine Beşiktaş berabere kalır, Lokomotiv Moskova da Skenderbeu maçında puan kaybederse siyah beyazlılar lider olarak bir üst tura ismini yazdıracak.

MUHTEMEL 11'LER

SPORTING LIZBON: Patrico, Silva, Ewerton, Figuiredo, Esgaio, Mario, William, Aquilani, Ruiz, Montero, Pereira.
TEKNİK DİREKTÖR: Jorge Jesus

BEŞİKTAŞ: Tolga, Beck, Rhodolfo, Tosic, İsmail, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Sosa, Olcay, Gomez.
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

STAT: Jose Alvalade
HAKEM: Manuel Grafe
SAAT: 22:05