Judoda Zagreb Grand Prix’nin ilk gününde Türkiye üç madalya kazandı ve sıralamada birinci oldu.

48 kiloda iki milli sporcumuzu buluşturan tarihi finalde Dilara Lokmanhekim, Ebru Şahin’i yendi. Maçı bitiren pozisyonda Ebru el bileği üstüne ters düşünce ciddi bir sakatlık geçirdi. 66 kiloda da Sinan Sandal bronz madalya kazandı.

Judoda Yaz Olimpiyatı’na katılacak sporcuları belirleyen dünya sıralamasına önemli puanlar veren Grand Prix müsabakaları’nın Zagreb durağına Türkiye üç madalya ile başladı. 48 kiloda Dilara Lokmanhekim altın, Ebru Şahin gümüş madalya alırken, erkeklerde 66 kiloda da Sinan Sandal bronz madalya kazanmayı başardı.

Zagreb’te 48 kiloda Ebru Şahin ve Dilara Lokmanhekim tüm rakiplerini yendi ve böylece Grand Prix seviyesindeki bir müsabakada ilk kez iki Türk sporcu finalde karşılaştı. Dilara Lokmanhekim ile Ebru Şahin’i buluşturan tarihi maç, Türkiye adına üzüntüyle bitti.

Maçta ilk dakika dolduktan sonra bir pozisyonda Dilara, yaptığı teknikle Ebru’yu düşürdü ve ippon ile maçın galibi oldu. Bu pozisyonda sağ el bileği üstüne ters şekilde düşen Ebru, ciddi sakatlık geçirdi. Dilara, bunun üstüne hiç sevinç yaşamadı ve yerde kalan Milli Takım arkadaşının başından ayrılmadı.

Ebru, doktorların yardımıyla minder dışına alınırken, bu üst düzey müsabakada 48 kiloda kazanılan bir altın ve bir gümüş madalya Türkiye kafilesini sevindirmedi. Ebru, madalya seremonisine de katılamadı ve milli takımdan sadece Dilara kürsüye çıktı. Ebru’nun durumu yarın yapılacak kontrollerden sonra netlik kazanacak.

Avrupa üçüncüsü 23 yaşındaki Ebru Şahin, Zagreb’te final yolunda sırasıyla Sırp Milica Nikolic, Brezilyalı Nathalia Brigida ve Rus Irina Dolgova’yı geçmişti. Gençlerde Avrupa şampiyonu ve dünya ikincisi olan 21 yaşındaki Dilara Lokmanhekim ise sırasıyla Portekizli Leandra Freitas, Rus Kristina Rumyantseva, Gine-Bissaulu Taciana Lima ve İtalyan Valentina Moscatt’ı eleyerek finale ulaştı.

SİNAN’DAN BRONZ

48 kiloda Türkiye adına tatsız biten finalin ardından 66 kiloda Sinan Sandal bronz madalya için mindere çıktı. Üçüncülük maçında Britanyalı Nathan Burns’u wazari puanıyla yenen Sinan, Türkiye’ye açılış günündeki üçüncü madalyayı getirdi.

Bu sonuçların ardından 55 ülkeden 434 sporcunun yarıştığı Zagreb Grand Prix’de ilk günü bir altın, bir gümüş ve bir bronz madalya ile kapatan Türkiye, madalya sıralamasında zirveyi aldı. Türkiye’yi birer altın madalya kazanan Britanya, Romanya, Ermenistan ve Ukrayna izledi.