Özel Zihinsel Engelli Sporcular, 11-15 Mart tarihlerinde Rusya’da yapılacak Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası hazırlıklarına devam ediyor.

Ataköy Aslı Çakır Alptekin Atletizm Spor Salonu’nda çalışmalarını sürdüren Özel Sporcu Atletizm Milli Takımı sporcularından Melisa Ulaş, Rusya’da bir tur koşacağını ve hedefinin madalya almak olduğunu söyledi. Milli sporcu Ufuk Babacan da yaptığı açıklamada, "Kampımız gayet iyi gidiyor. Rusya’daki şampiyonada hedefim en önce birinci olmak." diye konuştu.

Özel Sporcu Atletizm Milli Takım’ı antrenörü Gökhan Karakoç ise şampiyona öncesinde hazırlıklar hakkında bilgiler verdi. Karakoç, "11-15 Mart’ta Rusya’da Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’na hazırlanıyoruz. Ankara’daki çalışmalarımızı tamamladık. Şu anda salon çalışmaları için İstanbul’dayız. 10 sporcu ile turnuvaya katılacağız. Bu şampiyonadan 3-4 madalya ile dönmek istiyoruz." dedi.

Özel sporcular İl Temsilcisi Can Dağaşan ise yaptığı açıklamada, "Zihinsel engeli olan 8 yaşının üstündeki gençleri spor yoluyla rehabitilasyonu amaçlıyoruz. Amacımız sadece rehabitilasyon değil performans dalında 14 dalda milli takımı temsil ediyoruz. Rusya’daki şampiyona öncesinde takımın morali gayet iyi durumda. Pazar günü onları yolcu edeceğiz. İmkan verdiğinde özel sporcuların neler yapabildiklerini göstereceğiz." diye konuştu.