Zirve Üniversitesi Basketbol Takımı, Türkiye Basketbol Üçüncü Ligi (TB3L) yarı final ilk karşılaşmasında kendi evinde Kepez Belediye Spor Kulübü'nü ağırladı. Kıran kırana bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada, Zirve Üniversitesi rakibini uzatmalarda 74-68 yenerek yarı final ilk maçında kritik bir galibiyet aldı.

Maça iyi başlayan konuk ekip Kepez Belediye Spor Kulübü ilk periyotu 8-15 önde bitirdi. İkinci periyotta da üstünlüğünü koruyan deplasman ekibi ilk devreyi 27-31 önde kapattı. Üçüncü periyota oldukça iyi başlayan Zirve Üniversitesi skoru 47-45 yaptı. Son periyotta iki takımda eline geçen fırsatları değerlendiremedi ve karşılaşma 60-60 sona ererek uzatmalara gitti. Uzatmalarda seyircisinin desteği ile iyi oynayan Zirve Üniversitesi rakibini 74-68 yenerek yarı final için önemli bir avantaj elde etti.

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, “Takımızı ve teknik kadromuzu aldığı galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. Bizim için çok heyecanlı bir karşılaşma oldu. Basketbolu sevdiren de bu heyecanın karşılaşma sonuna kadar devam etmesi. Yolumuza devam ediyoruz. Çok önemli bir galibiyet aldık. Takımımızın deplasmanda da galip gelerek yarı finale çıkacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.