Nefesler tutuldu Zorya Luhansk-Fenerbahçe maçını bekliyoruz. Peki Zorya Luhansk-Fenerbahçe maçı ne zaman oynanacak? Zorya Luhansk-Fenerbahçe maçı hangi kanalda yayınlanacak? 15 Eylül Perşembe günü oynanacak olan Zorya Luhansk-Fenerbahçe maçı saat kaçta? Ayrıntılar haberimizde.

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz üç haftayı puan kayıplarıyla kapatan Fenerbahçe, diriliş mücadelesini Avrupa Kupası'nda vermeye hazırlanıyor. A Grubunda mücadele eden Sarı Lacivertliler ilk mücadelesini Ukrayna ekibi Zorya Luhansk karşısında verecek. Peki Zorya Luhansk Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda izlenebilecek? İşte karşılaşma hakkında detaylı bilgiler...

ZORYA LUHANSK-FENERBAHÇE MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA CANLI İZLENEBİLECEK?

UEFA Avrupa Ligi A Grubu müsabakasında Fenerbahçe ile Zorya Luhansk karşı karşıya geliyor. Fenerbahçe-Zorya Luhansk maçı 15 Eylül Perşembe günü saat 20.00'da başlayacak. Ukrayna'da oynanacak maç, Tivibu Spor 2 kanalından canlı olarak yayınlanacak. Bu karşılaşmayı Romanya Futbol Federasyonu’ndan Istvan Kovacs yönetecek. Yardımcılıklarını ise Romanya Futbol Federasyonu’ndan Ovidiu Artene ve Vasile Florin Marinescu üstlenecek.

ADVOCAAT 18.00’DE VERNYDUB 19.00’DA KONUŞUYOR 

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında yarın Ukrayna ekibi Zorya Luhansk takımıyla oynayacağı maç öncesinde teknik direktör Dirk Advocaat bugün saat 18:00’de Chernomorets Stadyumu’nda bir basın toplantısı düzenleyecek ve bu toplantıya bir de futbolcu katılacak. Zorya’nın hocası Vernydub’un basın toplantısı ise 19:00’da başlayacak.

"FENERBAHÇE KIZGIN GELECEK"

Zorya Luhansk Teknik Direktörü Yuri Vernydub, açıklamalarda bulundu. Vernydub, “Maç ile ilgili bir kaygımız yok. İlk üç maçında Fenerbahçe iyi gitmedi. Son karşılaşmayı da Bursaspor’a karşı evlerinde kaybettiler. Puan tablosunda sondan 3. sıradalar. Buraya çok kızgın gelecekler. Monaco ile oynadıkları maçı izledim. Harika oynamışlardı. F.Bahçe harika takım. Bunu kabul edelim. Önemli isimler var. Advocaat’ın takımında tam 14 oyuncu milli takımlara gitti. Bu yüksek bir rakam” dedi.

FENERBAHÇE KAFİLESİ ODESSA'YA GELDİ

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında yarın Ukrayna'nın Zorya takımıyla karşılaşacak. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan özel uçakla Ukrayna'ya hareket eden sarı-lacivertliler, Odessa Havalimanı'na ulaştı. Çiçeklerle ve tezahüratlarla karşılanan Fenerbahçe kafilesi, sarı-lacivertli taraftarlarla hatıra fotoğrafı da çekildi. Fenerbahçe daha sonra havalimanından ayrılarak konaklayacağı otele gitti.

Sarı-lacivertliler, zorlu maçın hazırlıklarını bu akşam karşılaşmanın yapılacağı Chornomorets Stadı'nda gerçekleştireceği antrenmanla tamamlayacak.

Play Video

FENERBAHÇE ZORYA MAÇINA HAZIRLANIYOR
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda 15 Eylül Perşembe günü deplasmanda Ukrayna ekibi Zorya ile yapacağı maçın hazırlıklarının İstanbul ayağını tamamladı.
Kulüpten yapılan açıklamada, Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde teknik direktör Dick Advocaat yönetiminde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanın, ısınma, çabukluk ve koordinasyon hareketleriyle başladığı bildirildi.
İki ayrı grup halinde yapılan 5'e 2 top kapma ve pas organizasyonlarının ardından antrenmanın, çift kale maç ve bireysel çalışmalarla tamamlandığı kaydedildi.
Sarı-lacivertli ekip, yarın sabah Ukrayna'ya gidecek.


TARİHLERİNDE İLK KEZ KARŞILAŞACAKLAR

*Fenerbahçe ve Zorya Luhansk, Avrupa kupalarında ilk kez karşı karşıya gelecek.

*Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi gruplarında toplam 32 maça çıktı ve bunların sadece altısından mağlup ayrıldı (17G 9B).

*Zorya Luhansk, daha önce Avrupa kupalarında oynadığı 14 maçın yedisini kazandı (3B 4M).

*Zorya, evinde oynadığı yedi Avrupa maçının üçünü kazanabildi (2B 2M); ancak bu maçların hiçbirinde birden fazla gol 
yemedi (yedi maçta beş gol).

*Ukrayna takımları, Türkiye temsilcileriyle oynadığı 26 maçın 14'ünü kazandı (6B 6M).

*Türk takımları, Ukrayna'da oynadıkları 13 maçın sadece ikisinden galip ayrıldı (2B 9M).

*Fenerbahçe, Ukrayna takımlarına karşı hiç galibiyet alamadı (3B 3M); deplasmanda oynadığı üç maçı da kaybetti.

*Avrupa Ligi'nde (2009'da şu anki formatına geçildiğinden bu yana) Jeremain Lens'ten (43) daha fazla forma giyen sadece iki oyuncu var: Daniel Carriço (54) ve Oscar Cardozo (44).

*Miroslav Stoch, bu sezon Avrupa Ligi elemelerinde sahada kaldığı 111 dakikada üç gol attı.

*Oleksandry Karavayev, Zorya formasıyla iç sahada oynadığı son iki resmi maçta üç gol kaydetti.

OPERASYON ZORYA MAÇI SONRASINDA
Bursaspor yenilgisi sonrasında düzenlenen basın toplantısında teknik direktör Dick Advocaat takım içerisinde bazı değişiklikler olacağının net sinyalini verdi. Özellikle iki bek Van der Wiel ve Hasan Ali Kaldırım’ın yanı sıra orta sahada Josef de Souza’nın performanslarından memnun kalmayan tecrübeli çalıştırıcının, ilk 11 operasyonunu ligde yapacağı öğrenildi. Perşembe günü Zorya ile oynanacak UEFA Avrupa Ligi maçında herhangi bir oyuncuyu kadro dışı bırakmayı düşünmeyen Hollandalı’nın, 4. hafta oynanacak Kasımpaşa karşılaşmasına değişik bir kadro ile çıkması bekleniyor.