Zürih’te bugün başlayan 42. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nın sabah seansında ferdi katada yarışan milli sporculardan üçü finale yükselme başarısı gösterdi.

Karatede yılın ilk büyük uluslararası organizasyonu İsviçre’nin Zürih kentinde başladı. Türk karateciler, ilk gün sabah seansında yapılan ferdi kata elemelerinde fırtına gibi esti. 47 ülkeden 995 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada tatamiye çıkan milli sporculardan üçü finale yükselme başarısı gösterdi.

Saal Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı şampiyonanın sabah seansında ümit, genç ve 21 yaş altı kategorisinde ferdi katada elemeleri yapıldı.

Ümit erkekler katada Mehmet Batuhan Özdemir, güçlü rakipleri arasında sıyrılarak finale yükselme başarısı gösterdi. İlk turda Portekizli rakibini 5-0, ikinci turda güçlü İtalyan rakibi Daniele Petrillo’yu 3-2, çeyrek finalde de Slovak rakibini 5-0 ile geçen milli sporcu, yarı finalde karşılaştığı Alman Morris Tellocke’yi 4-1 yenerek adını finale yazdırdı.

Genç bayan ferdi kata elemelerinde mücadele eden iki Türk sporcu da final yapma başarısı gösterdi. Büyükler Avrupa üçüncüsü Dilara Bozan, ilk turda İspanyol rakibini 4-2, ikinci turda Polonyalı, üçünü turda da Slovak rakibini 5-0 yenerek grup finalinde İtalyan sporcu ile eşleşti. Başarılı bir kata çizen Dilara, Lisa Pivi’yi 5-0 ile geçerek finale yükseldi.

Genç erkek ferdi katada ise Emre Vefa Göktaş, adını finale yazdıran diğer isimdi. Altın madalya mücadelesi verecek milli sporcu, ilk turda Andoralı rakibini 5-0, ikinci turda İsrailli rakibini 4-1, üçüncü turda İzlandalı rakibini 5-0 yendikten sonra grup finalinde karşılaştığı Fransız rakibini de 5-0 mağlup etti.

Ümit bayanlar ferdi katada Melek Ecem Taşçı ile 21 yaş altı ferdi katada Gizem Şahin, üçüncülük mücadelesini kaybederek şampiyonayı beşincilikle noktaladı.

Akşam seansında yapılacak ferdi kata finalleri, Türkiye saati ile (TSİ) 18.30’da başlayacak.

Kata elemeleri ile başlayan şampiyonanın akşam seansında ümitler kumite elemeleri yapılacak.