Sivilcelerden şikayetiniz var fakat siz de herkes gibi piyasada bulunan ağır kimyasallar içeren cilt bakım ürünlerinden şikâyetçi misiniz? Sivilce tedavisi için doğal bir çare olup olmadığını merak ediyorsanız çay ağaç yağı faydalarına bir göz atmanızı öneriyoruz.

Çay Ağacı Yağı ile Sivilce Tedavisi

  1. Çay ağacı yağı özellikle yağlı ve sivilce oluşumuna yatkın ciltler için mükemmel bir tedavi sağlar. İçeriğinde çay ağacı özütü bulunan yüz temizleme ürünleri, şampuanlar ve çeşitli cilt kremlerine rastlama nedenlerinden birisi de budur. Araştırmalara göre çay ağacı yağının sivilce ile savaşta benzoil peroksit kadar etkili olduğu ortaya çıkmıştır.
  2. Çay ağacı yağı sivilce oluşumuna neden olan bakterilere karşı etkili antibakteriyel ve antimikrobiyal bileşenlere sahiptir.
  3. Bu esansiyel yağ deri içerisine nüfuz ederek gözeneklerdeki kirli alanı dezenfekte ederek sivilce oluşumunun önüne geçer.
  4. Ayrıca cildinizdeki toz ve kalıntıları temizleyerek daha sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlar.
  5. Banyo suyunuza 1-2 damla kadar çay ağacı yağı damlatmanız vücudunuzun diğer kısımlarında oluşan sivilcelerle etkili bir şekilde mücadele etmenize yardımcı olur.

Çay ağacı yağı; antimikrobiyal, antibakteriyel, mantar önleyici, antiviral ve antiseptik özelliklere sahip nadir esansiyel yağlardan birisidir.  Ayrıca çay ağacı yağı ile uçuktan kurtulmak da mümkün.

Çay Ağacı Yağı Kullanarak Hazırlayabileceğiniz Sivilce Maskesi

Nelere ihtiyacınız var?

  1. ½ su bardağı su
  2. 3-4 damla çay ağacı yağı

Nasıl Kullanılır

  1. Yağı suya damla damla ilave edin ve iyice karıştırın.
  2. Bir pamuklu bez yardımı ile problemli bölge üzerine hafifçe uygulayın.
  3. 20- 25 dakika boyunca bekletin ve kuruyunca bir nemlendirici ile yüzünüzü nemlendirin. Bu karışımı yıkayarak yüzünüzden çıkartmanıza gerek yok.

Uygulamadan önce yüzünüzün temizlenmiş olmasına özen gösterin. Ayrıca cildinizin kuruluğuna göre damla miktarında artış veya azaltma yapabilirsiniz. Hassas bir cildiniz varsa %95 su %5 yağ kullanın. Bu uygulamayı günde iki kez yapmanız yeterli olacaktır.

KAYNAK

Çay Ağacı Yağının Faydaları ve Kullanımı