Bölge halkına sunduğu kaliteli ve avantajlı alışveriş fırsatlarının yanı sıra kültür ve sanat faaliyetlerine de ev sahipliği yapan Kahramanmaraş  Piazza AVM, Kahramanmaraş’ın Merkez Onikişubat İlçe Belediyesi tarafından Tarihi Türk Evlerini Koruma Haftası kapsamında “Bir Tarih Yeniden Canlanıyor” konulu fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor. 

Onikişubat Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün kültürel faaliyetleri kapsamında düzenlenen ve eski Kahramanmaraş evlerinin fotoğraflarından oluşan sergisinin açılışı Onikişubat İlçe Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ve Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in katılımıyla gerçekleşti. Mustafa Önyurt, Ahmet Kuşçu ve Zehra Çalışır’ın 20 tarihi konakta çektiği toplam 34 adet fotoğraf, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sanatı ve sanatçıyı destekleyeceğiz

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, belediye olarak kültürel ve sanatsal faaliyetlere önem verdiklerini belirterek, çalışmalarının bundan sonra da devam edeceğini belirtti. Mahçiçek, “Maraşımızın tarihsel zenginliğini yansıtan eski evlerini, konaklarını sanatsal yönlerini ortaya çıkaracak biçimde başarıyla fotoğraflayan arkadaşlarımızın sergisini açmak bizi mutlu ediyor. Belediye olarak sanatı ve sanatçısı desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi.

Açılışına Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Ali Ünsal, Fatih Yoğurt, Havva Ece Saygaz ile belediye meclis üyeleri ve diğer davetlilerin de katıldığı sergi sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü.