Türkiye’de büyük sıkıntı olan Taşeron sorunu, geçtiğimiz Genel Seçimde partilerin seçim vaadi olarak gündeme getirilmiş ve binlerce çalışanı umutlandırmıştı. 

Hükümet tarafından bu konu değişik zamanlarda gündeme getirildiğinde ise, çözülme aşamasına yaklaşıldı gibi yaklaşımlar yansıdı kamuoyuna. Yansıdı ama her yansımasında da, ne yazık ki Türkiye de inanılması güç, baş döndüren olaylarla gündem değişiklileri yaşandı. Yani üst üste gelen olaylar taşeronları yine rafa kaldırdı. Taşeronların kaderinden midir nedir bilinmez ama her defasında gündeme geldiklerinde hükümet değişti, darbe girişimi yaşandı, terör hortladı, sınır dışı sıcak gelişmeler derken tüm olumsuzluklar taşeronlara kastı var gibi ortaya çıktı. Kısacası taşeronlar kaderine küstü. 
Kahramanmaraş’ta da sayıları azımsanmayacak kadar olan ve Türkiye genelinde ise 720 bini aşkın taşeron işçisi olması nedeniyle binlerce aile zor şartlarda geçimini sağlıyor. Yıllardır kamu kurumlarında asgari ücret, yemek ve yol ücreti karşılığında çalışan taşeron işçileri için Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu Müjde vermişti. 1 ay içinde sorunu çözeceğini söyleyen Davutoğlu’nun görevden ayrılmasıyla ne yazık ki taşeron işçiler öksüz kaldı. Ardından Başbakan olan Binali Yıldırım da gündemine almasına rağmen büyük bir mesafe kaydedilemeyen taşeron işçi sorunu yaşanan olumsuz gelişmelerin etkisiyle de rafa kaldırılmış durumda. Aslında taşeron veya müteahhit işçi çalıştırma dönemi AK Parti döneminde hayatımıza girmişti. Bilindiği gibi AK Parti iktidarı yaklaşık 15 yıldır devam ediyor. Daha önceleri küçük çapta olan müteahhit işçileri iki binli yıllardan sonra artarak sayıları 1 milyonlara yaklaştı. Maalesef taşeron işçi demek köle düzeni gibi gözüküyor. Taşeron işçilerin hiçbir hakkı yok.  İzin yok,  mesai yok. 

Türkiye’de sayıları 720 binlerde olan ve Kahramanmaraş’ta da azımsanmayacak kadar çoğunlukta kamuda çalışan taşeron işçisi bulunuyor. Kahramanmaraş’ta en çok taşeron çalıştıran kamu kurumu olarak göze çarpan Belediye, Kamu Hastaneleri ve Enerji Sektörü gözüküyor. Hiçbir güvencesi olmadan asıl işçinin işini yapan Taşeron işçiler üvey evlat muamelesi görüyordu. Yıllardır bu sorunun çözülmesini bekliyorlardı. Taşeron işçi sorununun çözülebilir bir sorun olduğunu her kesim biliyor fakat ilerleyişe gelince iş tıkanıyor. Bakın hatırlarsanız Karayollarında, TPAO’da geçmişte taşeron işçilerine yönelik yapılan düzenlemeyle hemen hemen bütün çalışan işçi kadrolu statüye geçmişti. Bu uygulama diğer kamu kurumlarında da yapılabileceği açık ve net. 

Seçim öncesinde hükümetin vaatleri arasında taşeron işçileri kadro müjdesi de yer alıyordu. Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu, Ak Parti Grup konuşmasında, taşerona kadro çalışmasıyla ilgili verdiği müjdeli haber, Kamuda çalışan 720 bin taşeron arasında adeta bayram yaptırmıştı. Ama sonrasında yaşanan siyasi gelişmeler, Başbakan Davutoğlu’nun görevden ayrılması, yaşanan darbe süreci ve terör olaylarıyla birlikte maalesef bu müjde kursakta kaldı. 

Ne zaman taşerona kadro hükümet gündemine gelse ülkede öyle bir olay yaşanıyor ki bu yine rafa kaldırılıyor. Bu taşeronların şanssız bahtımı yoksa başka neden mi bilemiyoruz. Taşeronlar kaderine küsse de AK Parti verdiği sözü mutlaka tutacaktır diyor.

Binlerce taşeron işçinin gözü hükümette, Başbakan Binali Yıldırım bu sorunu çözüme ulaştırırsa 720 bin taşeronu babaları, anneleri, eşleri ve çocukları ile düşünürlerse yüzbinlerce insanın gönlünde taht kuracaktır. 

Taşeron işçiler size ve hükümetinize güveniyor. İç barışı sağlamanın da bir yolu insanların işini ve aşını sağlamaktır. Taşeron işçilerin uzun zamandır tartışılan kadro sorunu konusunda en net adım Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan taşeron işçiler için atıldı. Karayollarında çalışan taşeron işçi kadroya geçti. Karayollarında çalışan taşeron işçiler için bu gelişmeler yaşanırken diğer kamu kurumlarında çalışan taşeron işçiler için Meclis′e sunulacak yasa tasarısı bekleniyor. Hükümet, kamu kurumları ve belediyelerdeki 720 bine yakın işçinin kadroya alınmasına yönelik çalışmayı yılsonuna kadar tamamlayacak. Ekonomi yönetimince yürütülen çalışmaya “güvenlik“ hassasiyeti nedeniyle İçişleri Bakanlığı da destek veriyor. Kamuda istihdam edilecek taşeronlar için güvenlik soruşturması esas olacak. Normalde işe alırken adli sicil kâğıdı yeterli oluyor. İşte bu kanun tasarısı Meclis gündemine gelirse işçiler büyük bir sevinç yaşayacak. Umarım söylenen gibi yılsonuna kadar bu sorun çözülür. Binlerce insanımızın gözü hükümette ve Başbakan Yıldırım’dan gelecek müjdeli haberde….