Tekirdağ’da 12 yıldır çeşitli ağrılardan dolayı yemek yiyemeyen 22 Yaşındaki Ayten Ursavaş, hastalığının devasını Özel Optimed Hastanesi’nde buldu.
Tekirdağ’da 12 yıldır çektiği karın ağrısı, bulantı, kusma, kilo kaybı, yemek yiyememe gibi şikayetleri olan Ayten Ursavaş, bu şikayetlerinin son 3 aydır aşırı arttığını, gitmediği hastane kalmadığını belirtti. 22 yaşındaki Ayten Ursavaş, şikayetlerinin ıstırap ve işkenceye dönmesi üzerine Özel Optimed Hastanesi’nde görev yapan reflü ve obezite cerrahisinde deneyimli ve tecrübeli Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Ayhan’a başvurdu.
Dr. Ayhan tarafından, Ayten Ursavaş’ın hastalığı üzerine yapılan muayene ve tetkiklerinde mide kapak mekanizmasında bozukluk, midenin göğüs boşluğuna kaçtığı yani mide fıtığı ve buna bağlı reflü hastalığı olduğu ve bütün şikayetlerinin buna bağlı olduğu söylenerek tedavisinin ameliyatla mümkün olacağı ve bu ameliyatın başarı şansının yüzde 96-99 oranında olduğu söylendi.
Dr. Ayhan, hasta Ayten Ursavaş üzerinde yapılacak ameliyattan bahsederek, ameliyatın kapalı yöntemle kesmeden yapıldığını ve yaklaşık 30 dakika sürdüğünü belirtti. Bir gece hastanede yatırılan hasta Ursavaş’a, Opr. Dr. Ayhan, ertesi günden itibaren şikayetlerinin kaybolacağını ve normal sağlıklı insanlar gibi her şeyi yiyebileceği anlatıldı. Bunun üzerine bu şikayetlerden kurtulmak isteyen hasta Ayten Ursavaş, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Ayhan’ın önerdiği Laparoskopik (kapalı) nissen fundoplikasyon ameliyatını olmaya karar verdi. 20 Temmuz 2016 öğlenden sonra ameliyat olan hasta Ayten Ursavaş’ın ameliyatı 30 dakika sürdü. Ertesi sabah 21 Temmuz 2016’da şifa ile taburcu olan Hasta Ayten Ursavaş, Op. Dr. Serkan Ayhan ve Özel Optimed Hastanesi’ne sonsuz teşekkürlerini ileterek hastaneden ayrıldı.