Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Karadeniz Mahallesi’nde Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından 13.’sü düzenlenen Karadeniz Yayla Şenlikleri’ne katıldı.
13. Karadeniz Yayla Şenliklerine Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, il protokolü, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda Karadeniz kökenli Süleymanpaşalı katıldı.
4 Gün boyunca devam eden Karadeniz Yayla Şenlikleri’nin son gün programında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz, "Bu yıl havaların da müsait olmasıyla 4 gün süren şenliklerimizin her gününü dolu dolu yaşadık. Herkese teşekkür ederim" dedi.
Daha sonra konuşan Karadeniz Mahallesi Muhtarı Hasan İncehasan ise, mahallelerinde yapılan şenliklerde emeği geçen herkese, başta dernek başkanı ve yönetimine ve ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a teşekkür etti.
Etkinlikte konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Karadeniz insanı mertliği ve sertliğiyle tanırız. Dinlerine, dillerine, bayraklarına sonuna kadar sahiptirler ve bu toplumun çimentosu görevini yerine getirirler. Kafalarını koyduklarını sonuna kadar götürür Karadenizliler. Biz Karadeniz insanıyla etle tırnak gibi olduk. Bu şenlikler vasıtasıyla bizleri bir araya getirenlere Tekirdağ’da Karadeniz Yayla Şenliği düzenleyenlere teşekkür ederim" diyerek sözlerini noktaladı.
Başkan Eşkinat, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile birlikte Trabzonspor atkısı takarak stantları gezdikten sonra program sonunda dereceye giren yarışmacılara kupaları verilirken, yöresel yemekler de misafirlere ikram edildi.