Tekirdağ’da düzenlenen etkinlikle 17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenler anıldı.
Süleymanpaşa’da sahil dolgu sahada düzenlenen etkinliğe, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, AFAD Tekirdağ Müdürü Recep Erol ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinlikte, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, 17 Ağustos gününün hiç unutulmaması gereken bir gün olduğunu belirterek, bundan 17 yıl önce Gölcük’te 7.2 şiddetinde üzücü bir depremin yaşandığını can ve mal kayıplarıyla birlikte ülke ekonomisi açısından da önemli kayıpların yaşandığını hatırlattı.
Ceylan, Türkiye’nin yüzde doksandan fazlasının deprem riski altında olduğunu ve hiçbir zaman için depremi ve depremle yaşamayı unutmamız gerektiğini söyledi ve konuşmasını, 17 Ağustos depreminde hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı dileyerek sonlandırdı.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, depremin Türkiye’nin bir parçası olduğunu yerel ve merkezi yönetimlerin bununla ilgili çalışmalarını sürdürmesi gerektiği gibi vatandaşların da her daim depreme hazır olmalarını söyledi.
Konuşmaların ardından, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Soykırlı ve ekibi tarafından ilk yardımın nasıl yapılması gerektiği canlandırıldı. Daha sonra protokol üyeleri ve vatandaşlar İtfaiye ve AFAD ekiplerinin kurduğu stantları gezdi.
Etkinliğe, yerel paraşüt kulüpleri de destek vererek, paramotorlarıyla yaptıkları uçuş sırasında “17 Ağustos depremini unutmuyoruz” yazan pankart açtılar.