Çerkezköy Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla çok özel bir çalışmaya imza attı. Yapılan çalışmada, farklı yaş ve çalışma gruplarından vatandaşlar kamera karşısına geçip, Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabesini okudu.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ülkenin dört bir yanında çeşitli etkinler düzenlenirken Çerkezköy’de oldukça anlamlı bir çalışma gerçekleştirildi. Özel proje için kamera karşısına geçen Çerkezköylüler, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurtuluş mücadelesini başlattığı gün olan ve Ulu Önder Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilen 19 Mayıs günü dolayısıyla Ata’nın Gençliğe Hitabesini okudu.
BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Çerkezköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında ilkokul öğrencisinden esnafına, temizlik çalışanından belediye başkanına, izci grubundan gazetecilere, gelin ve damattan gazilere kadar herkes kamera karşısına geçerek Gençliğe Hitabe’yi okudu. Projenin hazırlanışı sırasında Çanakkale Şehitliği’ni ziyarete giden Çerkezköylü vatandaşlar da, projeye Çanakkale’den katkı sağladı. 2 dakika 37 saniyelik video klip, belediyenin facebook hesabına konulduktan sonra saatler içinde 25 binden fazla görüntülendi. Klibi izleyen vatandaşlar yaptıkları yorumlarda çok duygulandıklarını ve tüylerinin diken diken olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.