Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Bisanthe Sempozyumu’nda sona yaklaşılırken, Portekizli Heykeltıraş Jamie Carvalho eseriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
“Uzun zamandır üzerinde çalıştığım bir eser”
2. Bisanthe Sempozyumu’nda gerçekleştirdiği çalışma ile ilgili açıklamalar yapan Carvalho, “Bu ilk yaratıcı işlerimden birisi. Uzun zamandır üzerinde çalıştığım bir eser. Eserim iki el şeklinde olacak. Zaten eserimin adı da üstten gelen el. Barışa erişmek için insanlar arasında uyumla insanların birbirlerine yardım ederek birlikte çalışmak zorunda olduğunu ifade etmektedir. Bu yardım çoğunlukla yukarıdan, bunu yapmak için daha fazla yeterliğe sahip olanlardan gelmek zorundadır. Bu yardımı verecek olanlar da en az ihtiyacı olanlar ve yardım yolları kadar çoktur” dedi.
“Barış, hepimizin içindeki manevi alanla daha iyi bir bağlantı kurulmadan erişilebilecek bir şey değil”
Projesi ile ilgili açıklamalarına devam eden Jamie Carvalho, “Ben, dikey bir okuma ile güçlü düşünsel, manevi anlam içeren bir proje tercih ettim. Zira bana göre, barış, hepimizin içindeki manevi alanla daha iyi bir bağlantı kurulmadan erişilebilecek bir şey değil, samimi alturistlerin (başkalarını düşünen) davranışlarına ulaşarak kazanılacak bir şeydir” ifadelerini kullandı.
11 Ekim Salı Günü eserler sergilenecek
2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu 11 Ekim Salı günü saat 17.30’da Süleymanpaşa sahil marinada gerçekleştirilecek sempozyum kapanış sergisinin açılışının yapılması ve 3 gün boyunca eserlerin sergilenmesi ile devam edecek.