TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Süleymanpaşa Çocuk Şenliği çocuklarla doldu taştı.
Süleymanpaşa Belediyesi Gençlik Merkezi’nde düzenlenen ve birbirinden eğlenceli onlarca etkinliğin olduğu şenlikte taş boyama atölyesi, yüz boyama atölyesi, maske atölyesi, sulu boya atölyesi, mandaldan oyuncak atölyesi, rüzgar gülü atölyesi, hamur-takı yapım atölyesi, acrimboldo atölyesi, eğlencelik kimya dersleri, illüstrasyon atölyesi, Can, Jurassic age, şişme çocuk oyun grupları çocuklarla buluştu. Şenliğin ikinci günü sürprizleri Maskot Doğaçlama Gösterisi, Kukla Dans Grubu, Sosis Balon/Yüz Boyama, Köstebekgiller, Halk Oyunları Gösterileri, Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı gösterileri ve Maskot Rock Grubu oldu.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklarının doyasıya eğlenmesini isteyen ailelerin adeta akın ettiği 2’nci Süleymanpaşa Çocuk Şenliği’nde Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da çocuklarla özel olarak ilgilenirken köstebekgiller ve çocuklar ile özçekim yaparak coşkuya ortak oldu.
"SİZLER DE BU BAYRAĞI SİZDEN SONRA GELECEK NESİLLERE TAŞIYACAKSINIZ"
Çocuklara yönelik konuşma yapan Başkan Eşkinat, "Çocuklara şöyle anlatmak lazım. Onlara ışığı veren sarı saçlı mavi gözlü kahraman, Mustafa Kemal Atatürk. 96 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bugün kurdu. Bu cumhuriyeti siz çocuklara emanet etti. Sizler de bu bayrağı sizden sonra gelecek nesillere taşıyacaksınız. Biz dünden beri coşkuyla Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin hemen arkasında bir ibare var: ’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ 1920’den bu tarafa bu böyle. İlelebet de bu böyle sürecek. Bizim Süleymanpaşa’mızın, Tekirdağ’ımızın, Trakya’mızın, Türkiye’mizin çocukları var olduğu sürece bu Cumhuriyet ilelebet payidar kalacak. Hepinizin bayramını kutluyorum" dedi.