Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi Kaymakamı Hamdi Üncü, eşiyle birlikte 88 yaşındaki Kore Gazisi Hüseyin Turhan Baykan’ı evinde ziyaret etti.

Ziyarette Kaymakam Hamdi Üncü ve eşi Serap Üncü’ye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Yalçın Sevim ve Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi Dilaver Keklik de eşlik etti.

88 yaşındaki Kore Gazisi Hüseyin Turhan Baykan ve eşi Melehat Baykan, Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde doğduklarını, yıllardır İstanbul’da yaşadıklarını, 40 yıl önce de Şarköy’e geldiklerini ifade etti. Kore ile ilgili resimlerini gösteren ve hatıralarını anlatan Gazi Baykan, arkadaşlarının şehit olduğunu kendisinin ise gazi olarak ülkesine döndüğünü, Kore Savaşı’na Türkiye’den giden birlikte yer aldığını ve 1 yıl savaşın içinde kaldıklarını belirterek, "Gemilere binerek Kore’ye gittik. Birleşmiş Milletler askeri gücü altında görev yaptık, defalarca çatışmalara girdik" dedi.

Kaymakam Üncü, Gazi Baykan’a uzun ve sağlıklı bir ömür dileyerek, "Sizler ülkemiz adına kilometrelerce uzakta mücadele vermiş insanlarsınız. Şehitlerimiz ve gazilerimiz için ne yapsak azdır. Şehitlerin ailelerine ve gazilerimize kapımız sonuna kadar açıktır, her zaman yanlarındayız" ifadesini kullandı.