5. Kolordu Komutanlığı bünyesinde yer alan bölge bandosu Çorlu’nun düşman işgalinden kurtarılışının 94. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programda konser verdi.
Askeri marşlardan film müziklerine, güncel şarkılardan türkülere kadar pek çok marş ve şarkıyı icra eden askeri bando izleyenlerden büyük alkış aldı.
Çorlu’nun düşman işgalinden kurtarılışının yıldönümü dolayısıyla düzenlenen son program Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde gerçekleştirilen 5. Kolordu Komutanlığı’na bağlı Bölge Bando Komutanlığı’nın konseri oldu.
Yarbay Hakan Çetin şefliğindeki bando Kurtuluş filminin müziklerini, askeri marşları, türküleri ve Atatürk’ün sevdiği türküler arasında yer alan Selanik türküsünü seslendirdi.
Başçavuş Mehmet Binakuran’ın solist olarak sahne aldığı bando konserinde seslendirilen türkülerin ardından, Çorlu Belediyesi halk oyunu eğitmenleri Doğuş Kop ve Tuğba Cömert Özak’ın askeri bando eşliğinde sahnelediği Harmandalı oyunu izleyenlerden büyük alkış aldı.
Program sonunda Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Şenol Alpaslan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, 5. Kolordu Bölge Bando Komutanlığı’nın şef ve solistine çiçek takdim etti. Konsere Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanı sıra bürokratlar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti başkan ve yöneticileri, askeri erkan ve vatandaşlar da katıldı.