Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Barbaros Naki Bilge İlkokulu tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katıldı.
Barbaros Naki Bilge İlkokulu ve Barbaros Ortaokulu bahçesinde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı ve Barbaros Naki Bilge İlkokulu ve Barbaros Ortaokulu’na katkı verenlere plaket verildi.
4 Süleymanpaşa Belediyesi’nin yaptığı katkılardan dolayı Barbaros Naki Bilge İlkokulu Müdürü Mustafa Gündoğan, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a da ayrıca plaket takdim etti. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin de verildiği etkinlikte “Özlenen bayram kutlamasını burada yaşıyorum” diyen Eşkinat, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açması ile ulusal egemenliğin temelini attığı daha sonra da siz çocuklara armağan ettiği bu bayramı sizler yaşatıp geleceğe taşıyacaksınız. Bugün burada adeta özlenen bayramı yaşıyorum. Tüm çocuklar, tüm veliler ve hatta tüm öğrenciler oldukça heyecanlı ve mutlu. Bize armağan edilen bayramları bu şekilde kutlamalıyız. Atatürk’ün çocukları olarak bu emaneti kimsenin gölgelemesine izin vermeyin. Hepinizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” dedi.
Başkan Eşkinat’ın konuşmasının ardından Barbaros Naki Bilge İlkokulu öğrencileri hazırladıkları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gösterilerini sergiledi ve öğrenciler, okul bahçesini dolduran vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.
Etkinlik sonunda Barbaros Naki Bilge İlkokulu’nda incelemelerde bulunan Başkan Eşkinat, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyesi Veysel Kaplan, Okul Müdürü Mustafa Gündoğan ve Barbaros Ortaokul Müdürü Çağdaş Şenol ile sohbet edip Süleymanpaşa Belediyesi’nin çocuklara yönelik yaptığı ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.