Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesi Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, her yıl 23-29 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası etkinliklerine katıldı.
Etkinliğe, Başkan Eşkinat’ın yanı sıra Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Eti ile çok sayıda esnaf ile Süleymanpaşalı vatandaş katıldı.
Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan etkinlikler, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Üç Kemaller Parkı’nda süren etkinliklerde konuşan Tekirdağ Ticaret İl Müdür Vekili Enver Tepe, Ahi Evran’ın Ahilik Teşkilatı’nın kurucusu olarak 12. yüzyılda yaşayıp dericilik sanatıyla uğraştığını belirterek, Anadolu’ya yerleşen halkı, ekonomik ve ahlaki yönden örgütlediğini dile getirdi.
Tekirdağ Ticaret İl Müdür Vekili tarafından yapılan konuşma sonrasında devam eden etkinliklerde Tekirdağ mehteran takımının yaptığı mehteran gösterisi ve Süleymanpaşa Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Halk Oyunları Ekibinin halk oyunları gösterisi Süleymanpaşalı vatandaşların beğenisine sunuldu. Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu tarafından yılın ahisine plaket takdim edilmesinin ardından etkinlikler sona erdi.