Sağlık-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz, bu yıl 52. kez kutlamaları yapılan kiraz festivali açılış törenlerindeki Brezilya modeli gösterilere tepki gösterdi.
Öksüz yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında, ’’Belediyemizin 52. kiraz festivali açılışını Rio gösterilerini aratmayan sambacılarla birlikte yapmasını doğru bulmuyorum. Aşırı çıplak ve bizim olmayan bir şov, bizim kültürümüzle de, inançlarımızla da, milli ve ahlaki değerlerimizle de örtüşmemektedir. Ülkemizin bulunmuş olduğu zor süreç, her gün gelen şehit haberleri ve iki gün sonra başlayacak olan ramazan ayının göz ardı edilmesi bizleri üzmüştür. Hayır, illaki de işin içinde eğlence olacaktı Tekirdağ’da davulcu ya da klarnetçi eksikliği mi var? Aydoğdu Mahallesi gırla dolu. Belediye yetkilileri eğer bunu kültür emperyalizmi olarak düşünmüşlerse de kendilerine önerim Brezilya’dan getirdikleri dansçılara Tekirdağ’da arabayla şehir turu attırsaydılar hiç olmazsa insanlar yolların bozukluğundan kara yolunda rafting yapmayı öğrenip, gidince ülkelerinde yeni bir akım başlatmış olurlardı” dedi.
Tekirdağ şehir merkezinde sahurda davul çalınmamasını da eleştiren Sağlık-Sen Şube Başkanı Hamza Öksüz, “Ramazan ayında gece davul sesiyle sahura kalkmak ve ay boyunca iki defada maniler eşliğinde kapı kapı davulcunun bahşiş toplaması bizim kültürümüzde var. Fakat ne hikmetse Süleymanpaşa İlçemizde bu yok. Yukarıda da belirttiğim gibi davulcu mu yok. Hem de usta sanatçılara taş çıkartacak kadar çok insanımız var. Bu kültürü devam ettirmemiz gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.