Çerkezköy Ağız ve Diş Hastanesi, Sağlık Bakanlığı ekiplerinin 3. Zırhlı Tugay Komutanlığının karşısında bulunan 11 dönümlük alanı yeterli bulursa, inşaatın başlaması için tahsis işlemi yapılacak.

Fatih Mahallesinde 23 Mayıs 2013 tarihinden bu yana hizmet veren ve Çerkezköy Ağız ve Diş Hastanesi, hazineye ait yerde yeni binasını inşa etmek için çalışmalar sürüyor. Ağız ve Diş Hastanesi için 3. Zırhlı Tugay Komutanlığının karşısında bulunan 11 bin dönüm alan için Milli Savunma Bakanlığı tarafından ifraza bağlı şartlı muvafakat verdi. Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı’na söz konusu 11 dönümlük alanın hastaneye elverişli olup olmadığı konusunda çalışma yapacak.

Yapılacak çalışmaların ardından Çerkezköy 3’ncü Zırhlı Tugay Komutanlığı karşısında bulunan 11 dönümlük alan için Sağlık Bakanlığı ekipleri yeterli ve olur raporu vermesi halinde 11 dönümlük alanın tahsisi Çerkezköy Kaymakamlığınca Sağlık Bakanlığı’nca yapılacak. Ardından ise ihale süreci başlayacak ve daha sonra yeni hastaneni temeli atılacak.

İnşaatın tamamlanmasının ardından ise şuan kirada bulunan Çerkezköy Ağız ve Diş Hastanesi, daha büyük ve modern binasında hizmet verecek. Şuan 30 ünitede 26 hekim olmak üzere toplam 79 personelle 24 saat hizmet veren Çerkezköy Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi’nde 2016 yılında 16 bin 71 kişi tedavi edildi.