Çorlu Belediyesi Haziran Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Ünal Baysan başkanlığında meclis salonunda gerçekleştirilerek, gündem maddeleri görüşülüp karara bağlandı.
Hizmet alım ihalelerinin gelecek yıllara ait hizmet yüklenmeleri konusunu görüşerek oybirliği ile kabul eden meclis üyeleri Ramazan ayında yurtdışında bulunan Çorlu’nu kardeş şehirleri Kumanova, Dobriç ve Dulovo’da soydaşlara iftar yemeği verilmesi ve söz konusu iftar yemekleri için 50 bin TL bütçe ayrılmasını kararlaştırdı.
Adı aynı olan Hıdırağa Mahallesi Çiçek Caddesi ile Şeyhsinan Mahallesi Çiçek Sokak’ın birinin adının değiştirilmesi konusunda çalışma yapılmak üzere cadde ve sokak isimleri belirleme komisyonuna havale eden meclis üyeleri, imar planı değişikliklerini de görüşülmek üzere komisyona havale etti.
Çorlu’nun tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini fotoğraf sanatını kullanarak anlatmak ve belediyeye ait fotoğraf arşivi oluşturmak için fotoğraf yarışması düzenlenmesi ve ödüllerin belirlenmesi hususu da görüşülmek üzere plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.
35 METRELİK CADDEYE MUHSİN YAZICIOĞLU İSİMİ VERİLECEK
Alipaşa Mahallesi Yükselen Caddesi’ndeki park alanına Alipaşa Parkı, Hürriyet Mahallesi Erim Sokak’ta yer alan park alanına Nazım Hikmet Ran Parkı, Kazımiye Mahallesi Piri Reis Caddesi’ndeki park alanına Memduh Şevket Esendal Parkı, Çorlu Belediyesi kapalı yüzme havuzuna Mustafa Kemal Atatürk, Ticaret Odası önündeki 35 metrelik caddeye Muhsin Yazıcıoğlu isimlerinin verilmesi konusu da görüşülmek üzere cadde ve sokak isimleri belirleme komisyonuna havale edildi.
Temmuz ayında hizmete alınması planlanan Çorlu Belediyesi Kapalı Yüzme Havuzunun çalışma esasları ve ücret tarifesinin belirlenmesi hususu plan ve bütçe komisyonuna; ilave içkili yer bölgeleri ile ilgili dilekçeler de içkili yer tespit komisyonuna havale edildi.