Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Teşkilatı’nın İsmail Akar başkanlığındaki yeni yönetimi, ilçede görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.
Emlak Konutları bölgesinde yer alan bir restoranda düzenlenen programda konuşan CHP Çorlu İlçe Başkanı İsmail Akar, kendisinin de 1987 yılından başlayarak 3 yıl süreyle basın mensubu olarak görev aldığını ve mesleğe yabancı olmadığını hatırlattı.
“SİYASETTE GAZETECİLİKTE OLDUĞU GİBİ BAŞARISIZ OLMAYACAĞIM”
Gazetecilik mesleğini yaparken zaman zaman ben bu işi neden yapıyorum diye kendi kendime soruyordum, daha sonra kendi isteğimle olmasa da bu işten ayrılmak zorunda kaldım. Ancak siyasette bu işte olduğu gibi başarısız olmayacağım” dedi.
Tekirdağ`ın büyükşehir belediyesi olması ile birlikte Çorlu Belediyesi’nin bütçesinin de yarı yarıya düştüğünü kaydeden Akar, “Bardağa sürekli boş tarafından bakmak yerine yapılanları da görmek lazım. Yaşama dokunan olumsuzluklar ile ilgili rapor hazırlayacağız ve bu raporu sunacağız. Biz de bu memlekette yaşıyoruz ve olumsuz bir durum söz konusu olduğunda bundan biz de etkileniyoruz” diye konuştu.
“BİLET BAYİLERİNE GETİRİLEN YÜKÜMLÜLÜKLER YANLIŞ”
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan toplu taşıma araçlarında kullanılan elektronik biletleri satan bayilere getirilen yükümlülüklerin yanlış olduğunu bu nedenle de bazı bayilerin bilet satmaktan vazgeçtiğini kaydeden CHP İlçe Başkanı Akar, “Bu durum vatandaşların sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Çözüme kavuşması için yapılması gerekenlerin yapılması, atılması gereken adımların atılması noktasında konunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.
“1 MAYIS ETKİNLİKLERİNE KATILMAMA KARARI ALDIK”
CHP Çorlu İlçe Teşkilatı’nın Çorlu’da düzenlenen 1 Mayıs etkinliklerine katılmama kararı almasına karşın gençlik kolları üyelerinin katılması ile ilgili olarak görüşünün sorulması üzerine Akar, “1 Mayıs etkinlikleri ile ilgili olarak ülkenin içinde bulunduğu atmosferi de değerlendirdiğimizde bazı gruplarla yan yana gelmeme adına katılma kararı aldık. Bu noktada bizim önerimizdi ve bir duruş sergiledik. Ancak son gün Tekirdağ İl Gençlik Kolları katılma konusunda karar alarak katılım gerçekleştirmiş. Bizim 1 Mayıs etkinliklerine katılma, işçilerimizin yanında olma konusunda endişemiz yok” dedi.
“50 İLDEN BÜYÜK KASABA İLÇEYİZ”
CHP Çorlu İlçe Başkanı İsmail Akar, ilçede gözlemlediği kusur ve eksikliklerin neler olduğu konusundaki soruya ise, “Vatandaş olarak ufak tefek kusurları ben de görüyorum. Ancak Çorlu’da trafik konusundaki şikayetler diğer ilçelerde olmuyor mu? Yanı başımızda İstanbul var, 1,5 saatlik yolu 4 saatte gittiğiniz oluyor. Dünyanın her şehrinde mesai giriş ve çıkış saatlerinde trafikte yoğunluk olur, ben gittim, yaşadım, gördüm bu böyledir. Biz 50 ilden büyük kasaba ilçeyiz. Kentlilikle, kasaba arasında bir ilçeyiz. İnsanlar durağa gittiklerinde 2 dakika sonra otobüs gelsin istiyor ya da her sitenin önünden otobüs geçsin istiyor. Böyle bir şey dünyanın hiçbir yerinde yok. Zamanla tüm bu sorunlarda da iyileşme olacaktır. Bülent Ecevit Bulvarı 18 kilometre uzunluğunda bir bulvar yolu. Marmara Bölgesi`nde belediye imkanları ile yapılan böyle bir başka yol daha yoktur. Sorunların çözümü noktasında sabırlı olmak gerekiyor” şeklinde konuştu.