Çorlu Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren ve dezavantajlı kadınların aile bütçelerine katkı sağlamaları kurs ve eğitimler düzenleyen Çorlu Sosyal Dayanışma Merkezi`nde eğitim alan kursiyerlerin eserlerinde oluşan sergi açıldı.
Serginin açılışına Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, Çorly Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Gürsan Çil, Çorlu Mal Müdürü Meral Kılıç,Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli, Çorlu Müftüsü Adem Gülmek, Türkiye Kızılay Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Selime Dodurka ve mahalle muhtarları katıldı.
SODAM bünyesinde açılan kursları düzenleyen Çorlu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Gürsan Çil, “SODAM yöneticilerine, Çorlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf yöneticilerine, kurs öğreticilerimize, kursiyerlerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ise “Bizim için çok anlamlı bir açılış gerçekleştirdik. SODAM projesi kapsamında Silahtarağa Mahallesi bayanlarının yoğunlukta katıldığı içinde kuaför kursu, biçki dikiş kursu, okuma yazma kursu ve kursa gelenlerin çocukları için okul öncesi eğitim verilen kursumuzun sergi açılışını yaptık. Tüm masrafları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından karşılanan hocaları Çorlu Halk Eğitimi Müdürlüğümüz tarafından görevlendirilen kurslarımıza bayanların yoğun ilgi göstermesi ayrıca özellikle kuaför kursuna gelenlerin şimdiden çalışmaya başlayıp aile ekonomilerine katkıda bulunmaları bizleri çok mutlu etti. Okuma yazma öğrenenlerin mutlulukları ve bunu bizlere iletmeleri de çok anlamlıydı. Çocukların ve annelerinin şiir dinletileri de mükemmeldi. Kısaca kursa gelen herkes çok mutluydu. Eşler dahil bu projeyi Çorlu`da daha da geliştirerek büyüteceğiz” diye konuştu.