Tekirdağ il genelinde üretilen ve Tekirdağ ile özdeşleşmiş, Türkiye genelinde tanınırlığa ve bilinirliğe sahip ürünlerin coğrafi işaretlerinin alınması amacıyla Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Velimeşe Bozası hakkında çalışmalar yürütülmeye başlandı.
Bu çalışmalar kapsamında Çorlu TSO’da Bölgedeki Coğrafi İşaretler konulu toplantı gerçekleştirildi. Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak’ın başkanlık ettiği toplantıya Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürü Fahrettin Akçal, Trakya Kalkınma Ajansı yetkilileri ve Velimeşe’de boza üretimi yapan firmaların temsilcileri katıldı.
“Velimeşe Bozası’nı marka haline getirmek istiyoruz”
Toplantı hakkında değerlendirmede bulunan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, "Çorlu TSO olarak Velimeşe Bozası’nın tescili konusunda üniversitemiz ile ortak bilimsel çalışmalar yaparak marka haline getirmek istiyoruz. Bu konuda ayrıca Ergene Kaymakamlığımız, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğümüz ve Trakya Kalkınma Ajansı ile koordineli olarak çalışacağız. Amacımız bölgemizdeki yöresel ürünümüz olan Velimeşe Bozası’nı bir marka haline getirmek” dedi.