2014 yılının Haziran ayında dönemin Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı törenle temeli atılan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) yeni hizmet binası, aradan geçen yaklaşık 23 ayın sonunda törenle hizmete açıldı.
5 yıldızlı A sınıfı akredite oda olan Çorlu TSO’nun yeni hizmet binasının açılışına, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Marmaraereğlisi Kaymakamı Hüseyin Karameşe, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Habib Kokrmaz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Gürzsoy, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, Çorlu TSO Meclis Başkanı İsmail Güleroğlu, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, meclis ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.
“ÇORLU HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIK”
Çorlu TSO`nun yapımı tamamlanan yeni hizmet binasının açılışında konuşan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, “Bu açılış o kadar güzel açılış ki, hep birlikte bir olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu binanın temel atma töreni Haziran ayında yapılmış, ben Çorlu’daki görevime Eylül ayında başladım. Açılış töreninde bulunmam, benim kaymakamlığım dönemimde açılmış olması benim için ayrı bir mutluluk. Çorlu, sadece Trakya’nın değil tüm Türkiye için önemli konumda. Bölge sürekli gelişiyor, nüfusu artıyor, sanayisi gelişiyor. Çorlu her şeyin en güzeline layık. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odamız, Türkiye genelindeki odaların içerisinde 11. sırada ancak sanayi açısından değerlendirdiğimizde ilk 4 içerisinde. İçinde 5 tane OSB yer alıyor. Bölge olarak Çorlu TSO Ergene ve Marmaraereğlisi ilçelerini de kapsıyor. Çorlu’da yakın zamanda, biz 29 Ekim resepsiyonuna yetişmesini istiyoruz, müteahhit sıkışırız diyor ama kısa sürede Çorlu Hükümet Konağı’nın yeni binası açılacak. Kaymakamlık binası bu bölgede olacak, Adliye Sarayı binası bu bölgede olacak. Diş Hastanesi çok yakın bölgede, Endüstri Meslek Lisesi’nin yeni binası yapılıyor. Okullar bölgesi bu bölgede aslında Çorlu 55 ilden daha büyük ilçe, dolayısıyla her şeyin en güzeline layık. Çorlu’nun hem sporda hem kültürde hem eğitimde hem de diğer tüm alanlarda en üst seviyede olması, bu gücümüz varken yapılabilmeli. Açılışa katılan herkese, binanın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Açılış törenine katılan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün ise, “Binanın kapısından girmeyi bize nasip eden Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün’e, yönetim kurulu üyelerine, beni üçüncü sıradan iktidar partisi milletvekili yapan değerli hemşerilerime dostlarıma teşekkür ediyorum. 1958 yılında yani benim doğduğum tarihte Çorlu TSO’nun temelini atarak bugüne getiren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“PARMAK ISIRTACAK, DUDAK UÇUKLATACAK BİR BİNA”
Akgün ayrıca: “Biz Enis Sülün ile ben Metin Akgün olarak yeni seçildiğimiz gibi bir karar aldık. Bu kararımız satın aldığımız arsamıza bina yapma kararıydı. Birlikte bereket, ayrılıkta azap vardır. Biz o birlik ve beraberliği ilk andan itibaren bütün meclis üyelerimizle, yönetim kurulu üyelerimizle sağladık. Bir dakikalık zaman zarfında burayı yapma kararı aldık. Bu bina üyelerin daha pratik işler yapılabilmesi için toplam 6 bin 800 üyemize, bin 476 fabrikamıza daha iyi hizmet verebilmek için yapmak istedik. Ben çok yer gezdim. En güzel oda binalarından biri Kocaeli`dir. En son Kocaeli binasına da gittim. Bugün burada bakıyorum ki, Türkiye genelinde gerçekten parmak ısırtacak, dudak uçuklatacak binayı sizlerin huzurunuza getiriyor. Açılış, Çorlu ve Trakya`ya hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
“1 - 1,5 SENEDE HAZIR HALE GELMESİ BENİ MUTLU ETTİ”
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, “Bu binanın temelinin atıldığı günde de törende yer almıştım. Bu kadar kısa sürede tamamlanmasından dolayı mutluyum. Demek ki özel sektöre özenmek gerekiyor. Uzun zamandır tamamlanması gereken yatırımların tamamlanmadığı bir ortamda böyle bir binanın 1 - 1,5 senede hazır gelmesi beni çok mutlu etti” dedi.
Çorlu TSO yeni hizmet binasının açılışında konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise, “Belediye başkanları aslında çok kıskanç olur. Başka yerlere gittiği zaman, güzel güzel yatırımları gördüğünde biz de neden yok der. Çorlu’da Belki 20-25 sene öncesi kimsenin hayal etmediği büyük değişimler oluyor. Bu değişimler, herkesin gözlemlediği değişimler oluyor ve gerek Çorlu’dakiler gerekse Çorlu dışındakiler tarafından takdirle karşılanıyor. Burada devlet hastanesi olması, adliye binası olması, kaymakamlığın olması çok güzel. Hatırlarsanız belediye konutlarını yaparken üye bulamıyorduk. Burada kim oturur deniyordu. Şimdi en değerli, en kıymetli yer belediye konutları bölgesi oldu” dedi.
“YENİ BİNAYI YAPAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Başkan Baysan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Koskoca Çorlu TSO fabrika olarak yaklaşık bin 500`ün üzerinde üyesi olan, o şartlar ara sokakta yapılmış Çorlu`ya yakışmayan binada hizmet veriyordu. Beraberce karar verildi, burası alındı. Alınmasındaki paylarımızı bilen bilir. İmar durumundaki paylarımızı bilen bilir. Vatandaş bilmese de Allah bilir. Alnımızın akıyla, göğsümüzü gere gere tüm zorluklara, tüm saldırılara rağmen burada böyle güzel eserin yapılması için belediye meclisimizle karar verdik. Helali hoş olsun, iyi ki karar vermişiz, doğru karar vermişiz ve bu karara ilave olarak Çorlu TSO yöneticilerinin de kararıyla Trakya’nın en güzel ticaret ve sanayi odası yerleşkesi yapıldı. Kendilerini kutluyorum. Çorlu’ya yapılacak tüm güzelliklerin yanında olduğumu da buradan belirtiyorum. Güzel binanın, yerleşkenin Çorlu’da yaşayan esnaflara, ticaret erbabına, sanayici erbabına hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Yeni binayı yapan herkese teşekkür ediyorum.”
“BU MAKAMLAR ALMA MAKAMLARI DEĞİL VERME MAKAMLARIDIR”
Çorlu TSO Meclis Başkanı İsmail Güleroğlu ise, “Bugün burada Çorlu Ticaret ve Sanayi Odamızın yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştiriyoruz. Çorlu TSO misyon ve vizyonuna uygun olarak faaliyetlerini her geçen gün genişletmekte, üyelerimizin ufkunu açacak çalışmaları koordine etmektedir. Bölgenin tanıtımı ve kalkınması için var gücümüzle çalıştığımızı belirtmek istiyorum. Çorlu TSO`nun üyelerine beş yıldızlı hizmet verdiği daha önce tescillemiştir. yeni hizmet binamız da sürdüreceğimiz A kalite dünya standardında hizmetin teminatı olacaktır. Odamız; üyeleri ve bölgesi için bütün personeli ile özveriyle çalışmaya devam edecektir. Bizler gönüllülük esasıyla hizmet eden kişileriz. bu makamlar alma değil, verme makamlarıdır. Bu nedenle bu odanın yapımında emeği geçen başta Çorlu TSO yönetim kurulu başkanımız olmak üzere tüm yönetim kurulumuzu ve meclisimizi tebrik ediyor, üyelerimize de bize verdiği destekten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni hizmet binamızın, Çorlu`muz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
“YENİ BİNA HER AÇIDAN KATMA DEĞER OLUŞTURACAK”
Açılışta konuşan Çorlu TSO Yönetim Kurlu Başkanı Enis Sülün de, yeni hizmet binası ile ilgili bilgiler vererek, şunları söyledi:
“Bizler, bugün Çorlu’muza yakışan, hizmet kalitesi yüksek ve her açıdan katma değer oluşturacak binamızın tamamlanması ve hizmete açılmasının haklı gururunu yaşıyoruz. Bu aslında odamızın vizyonunun, hizmet anlayışının bir göstergesidir. Çünkü odamız, üyesine verdiği hizmetin kalitesini arttırmak için fiziki altyapısını güçlendirmiştir. Asıl amacımız, odamıza kayıtlı olan üyelerimizin, prestij ve imajını en üst seviyeye çıkarmak ve üyelerimize, sosyo-kültürel ve ekonomik anlamda en iyi hizmeti sunmaktır. 2 bin 194 metrekare arsa alanında bina oturum alanı 2 bin 642 metrekare olup, toplam inşaat alanı 9 bin metrekaredir. Bodrum katında 150 kişilik bir toplantı salonu, lokal, arşiv, garaj, sığınak alanı ve banka bölümü bulunmaktadır. Zemin katta yarı açık giriş alanımız ve 920 metrekareden oluşan 600 kişi kapasiteli Çorlu’muzun en büyük konferans salonu ve sergi fuaye alanı yer almaktadır. 1 ve 2. katlarda kütüphane, eğitim salonu, personelimizin çalışma alanları ve 235 metrekare teras alanına sahip kafeterya bölümü, 3. katta yönetim kurulu toplantı salonumuz, 4. katta çalışma odaları ve 5. katta 300 metrekare alana sahip 73 kişilik meclis toplantı salonumuz bulunmaktadır. Eski hizmet binamızda üyelerimizin en büyük sıkıntılarından biri olan otopark sorunu artık sona ermiştir. 4 bin metrekare alan üzerine kurulu 250 araçlık açık otopark alanımız sayesinde ile üyelerimiz araçlarını rahatlıkla park edip, odamızda işlemlerini gerçekleştirebilecektir.”
“ODA VE BORSA BAŞKANLARI MADDİ KARŞILIK ALMADAN GÖREV YAPARLAR”
Oda ve borsa başkanları ile yöneticilerinin maddi anlamda karşılık almadan görev yaptıklarını da sözlerine ekleyen Enis Sülün, “Bu makamlar alma değil, verme makamıdır. Bu makamlarda aileden, işten, arkadaştan fedakarlık yapılır. Ben, gerçekten de her yönü ile böyle güçlü ve fedakar bir yönetim kurulu ile çalışma fırsatı bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu vesile ile, başta birlikte görev yaptığımı yönetim kurulu üyelerime, yönetim kurulumuza her konuda güvenerek, destek veren değerli meclis üyelerimize ve arsamızın alınmasından, binamızın inşaatına kadar her aşamada katkısı olan tüm yöneticilerimize de huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Üyelerimiz odamızın vazgeçilmezidir. Ancak üyeler varsa yaptığımız faaliyetlerin, binaların bir anlamı bulunmaktadır. Bugün bu binada hizmet veriyor olmamızda emeği ve desteği olan siz değerli üyelerimize de teşekkür ediyor, yeni hizmet binamızın üyelerimize, Çorlu’muza hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek Çorlu TSO`nun yeni hizmet binasını hizmete açtı.
Açılışın ardından konuklar yeni binayı da gezerek odanın hizmet birimleri ile ilgili bilgiler aldılar.