TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Halk Oyunları Şöleni gerçekleştirildi.
15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Çorlu Kapalı Spor Salonu’nda, İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Halk Oyunları Şöleni yapıldı. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen şölene 17 ekip katılarak Türkiye’nin dört bir tarafına özgü yöresel oyunları sahnelediler. Özveri ile hazırlanan oyunları sahneleyen ekipler, salonu dolduran seyirciler tarafından büyük bir coşkuyla izlendi. Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler olarak dört ayrı bölümden oluşan gösteriler sonunda ekipler uzun süre alkışlandı.
Düzenlenen gösterileri Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Feridun Demirel ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gürsan Çil de takip etti.
Düzenlenen gösteriler sırasında sahne alan Çorlu Sakatlar İş İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri ile Çorlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okulu öğrencileri de becerilerini sergiledi. Ritim şov, dans gösterisi ile dikkat çeken öğrenciler attıkları taklalarla da büyük beğeni topladılar. Engelli öğrenciler, salonda bulunan seyirciler tarafından uzun süre alkışlandı.