Eğitim Bir-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Ferruh Topuz, 2 bin 726 üyeye ulaşarak etkili bir sendikacılık yaptıklarını ifade ederek, “Etkili sendikacılığı yetki ile taçlandırdık” dedi.
Kurulduğu günden bugüne kadar ilkeli, seviyeli, sorumlu ve yapıcı bir sendikacılık anlayışı sergilediklerini belirten Topuz, “Eğitim Bir-Sen Tekirdağ’da etkili sendikacılığına 2726 üye ile yetkiyi de ekledi. Erdemliler hareketi olarak kurulan sendikamız yaptığı çalışmalarla Tekirdağ’daki eğitim camiasının takdirini toplamış, verdikleri destekle yetki ile ödüllendirmiştir. Bu yetki insanların artık lafa, slogana, iftiraya, yalana dolana pirim vermediğinin de bir göstergesidir. Yıllarca yetkili olmasına rağmen etkili olamayan, çözüm üretemeyen, insanlara üye olduğu sendikaya göre değer biçen, sendikacılığı her şeye karşı olmak olarak anlayan bir yaklaşıma eğitim çalışanları artık pirim vermiyor. Etkili sendikacılığı yetki ile taçlandırdık” ifadelerini kullandı.
Kendilerine destek olan herkese teşekkür eden Topuz, “Bütün yalan ve dolanlara, kirli ittifaklara, çamur atmalara rağmen bizlere güvenerek destek veren, sendikamızı Tekirdağ’ da zirveye taşıyan eğitim çalışanlarına teşekkürü bir borç biliyorum. Eminim bu yetkiye üyelerimizden çok diğer sendikalara üye eğitimciler sevinmiştir. Çünkü onlar iyi biliyorlar ki biz laf yerine iş üretiyoruz. Sorunun parçası olmak yerine çözümün parçası oluyoruz” diye konuştu.
Sorumluluklarının artığını da belirten Topuz, “Yetki ile sorumluluğumuz bir kat daha arttı. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da kimseyi ötekileştirmeden, herkesi kucaklayarak insanlara kimliğine göre değil kişiliğine göre değer vermeye devam edeceğiz. Mazluma aidiyetini sormadan sahip çıkacağız. Sendikacılığı ilke ve değer bazlı yapmaya, duruş sendikacılığı sergilemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
“Yetkinin alınmasında emeği geçen teşkilatımın her kademesindeki yöneticisine, kadın kollarına, bizi zirveye taşıyan tüm üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diyen Ferruh Topuz, şunları söyledi:
“Mahalle baskısından dolayı sendikamıza üye olamayan ama gönlü hep bizimle birlikte olan eğitim çalışanlarını da sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Onlara davetimizi buradan yeniliyorum. Gelin, kınayıcılara aldırmadan gönlünüzün olduğu yerde olun. Değerli eğitim çalışanları biz sizlerle varız, sizin için varız. Hep birlikte güzel ve güçlü bir aileyiz. Büyük ailemizin tüm fertlerine selam olsun.”