Namık Kemal Üniversitesi’nde “Ülkemizde Ekmek Sektörünün Bugünü ve Geleceği” konulu konferans gerçekleştirildi.
Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi konferans salonunda Gıda Topluluğu tarafından düzenlenen “Ülkemizde Ekmek Sektörünün Bugünü ve Geleceği” konulu konferans, Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci’nin açış konuşmasıyla başladı.
Ekmeğin önemli ve vazgeçilemez bir gıda olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Demirci’nin açılış konuşmasının ardından kürsüye davet edilen İstanbul Ekmek A.Ş. Genel Müdürü Salih Bekaroğlu da, slayt eşliğinde yaklaşık 2 saat süreyle açıklamada bulundu.
Anadolu’nun bir buğday coğrafyası ve deposu olduğunu, ana besin kaynağı olan buğday ile ekmeğin üretiminin de çok önemli olduğunu belirten İstanbul Ekmek A.Ş. Genel Müdürü Salih Bekaroğlu, konferans boyunca ekmek sektörünün bugünü ve geleceği hakkında bilgiler verdi.
Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci’nin, konuşmacı Salih Bekaroğlu’na çiçek takdimiyle sona eren konferansa, Namık Kemal Üniversitesi’nin akademik ve idari personeli ile öğrencileri katıldı.