Çorlu MRU Endüstri Meslek Lisesi Mesleki Eğitimde Uluslar Arası İşbirliği Projesi`ni hayata geçirdi.
Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bölgede bir ilki geçekleştirdi. Erasmus + KA1-Mesleki Eğitimde Öğrenici ve Personel ve Hareketliliği Programı kapsamında desteklenen,Mesleki Eğitimde Uluslar Arası İşbirliği projesi Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi`nde yapıldı.
Proje kapsamında Çorlu`da Bulgaristan’ın Silistre şehrindeki Dobruca Tarım Meslek Lisesi`nden 20 öğrenci, 2 öğretmen toplam 22 kişi misafir edildi.
Çorlu MRU Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan ve organizasyonu yapılan 21 günlük çalışma Programı kapsamında, Çorlu, Çerkezköy, Hayrabolu ve Süleymaniye İlçelerinde tarım makineleri ve sistemleri incelendi. Öğrenciler ayrıca seminer ve staj çalışmalarına da katıldılar.
Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada: “Staj çalışmaları Hayrabolu`nun önemli tarım makineleri ihracatını gerçekleştiren İrtem ve Kurt firmalarında gerçekleştirildi. Ziraat Fakültesi Biosistem Mühendisliği Anabilim dalı ziyaret edildi. Laboratuarları incelendi ve profesyonel söyleşide bulunuldu. Haftasonları bölgemiz başta olmak üzere İstanbul ve Edirne gezileri gerçekleştirilerek kültürel değerlerimiz ve doğal güzelliklerimiz tanıtıldı. Katılımcılara Çorlu MRU Endüstri Meslek Lisesi tarafından AB katılım belgesi düzenlendi. sertifika töreniyle belgeler sahiplerine verildi. Projenin tüm finansmanı Avrupa Birliği hibelerinden sağlandı” denildi.