Tekirdağ’ın Ergene Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarına başladı.
Belediye’den yapılan açıklamada, çalışmalar kapsamında kurban satış ve kesim alanı Sağlık Mahallesindeki eski futbol sahasında modern yapı içerisinde 55 küçükbaş, 5 büyükbaş kapasiteli çadırların kurulumu gerçekleştirilirken, toplamda 20 adet kesim bölümü ile su ve çengel düzeneği kurulduğu kaydedildi.
Vatandaşların kurbanlarını sağlıklı ve düzenli bir şekilde kesmesini sağlamak amaçlı kesim alanlarının, Sağlık, Ulaş, Velimeşe ve Ahimehmet mahalleri olarak belirlendiği kaydedildi.
Açıklamada, vatandaşların Kurban Bayramında sağlıklı, temiz ortamlarda kurban kesebilmeleri için tüm tedbirlerin alındığını belirtilirken, " Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban bayramı öncesi hem satıcıların hem de vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek çalışmalar eksiksiz devam etmektedir. Kurban kesimi ve çevre temizliği ile ilgili tüm tedbirlerimizi de alıyoruz. Sıkıntılı bir durumun yaşanmaması ve vatandaşlarımızın rahat bir bayram geçirmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" ifadeleri kullanıldı.