TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde Engelliler Haftası münasebetiyle Velimeşe mahallesi çim saha alanında engelli çocuklara yönelik spor yarışmaları düzenledi. Yarışmalara katılan yaklaşık 120 çocuk, çeşitli kategorilerde yarışarak, keyifli bir gün geçirdi.
Ergene Belediyesi Velimeşe Ek Hizmet Binası önünden kortejle başlayan programda, müsabakalar renkli görüntülere sahne olurken, müsabakalar sonunda ödül töreni yapıldı ve dereceye giren çocuklara madalyaları verildi.
Engelsiz Atletizm Yarışma programına katılarak, yarışmacılara destek sağlayan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Engelli vatandaşların hayat içerisinde karşılaştıkları sıkıntılara toplumun, çevrenin ortak sorunu gibi bakmalıyız. Bu doğrultuda yaşadıkları her türlü ihtiyaç ve sıkıntıların giderilmesine yardım ederek, bir nebze de olsa hayatlarının daha da kolaylaştırılacağına inanıyorum. Gönül işi gibi yaklaşarak kendi sorunumuz gibi görüp empati kurarsak, bilinçli ve hassasiyet gösteren toplum yapısı oluşturabiliriz. Engellilerin yaşamlarını daha rahat sürdürebilmeleri ve hak ettiği hayat şartların kavuşturulması amacıyla elimizden gelen imkanları sağlamayız” dedi.
Çocukların yüzünü güldürdüklerinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Başkan Yüksel, “Düzenlediğimiz proje kapsamında etkinliğe katılan 120 çocuğumuzun bir nebze de olsa yüzlerini güldürmek ve keyifli bir gün yaşamalarına vesile olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çocuklar bizim geleceğimiz, gülen yüzler de mutluluğumuzdur. Tüm katılımcılara eğlenceli bir gün geçirmelerini temenni ediyorum” diye konuştu.
Programa katılan özel ve devlet okullarının öğrencileri, müsabakalarda birbirleriyle kıyasıya mücadele etti ve unutamayacakları bir gün yaşadı.