Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde, 14 genç çiftçi ile proje başına 30 bin TL tutarında hibe sözleşmesi imzalanıp, büyükbaş hayvan projesi desteğinden yararlanacak 8 genç çiftçiye 6’şar büyükbaş hayvan teslim edildi.
Hayvanlarının teslimi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, resmi kurumların yöneticileri, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üretici örgütleri yöneticileri ve üreticilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tekirdağ İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, "Amacımız tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesidir" diyerek hibe desteği alan genç çiftçilere bereketli ve hayırlı olsun temennisinde bulundu.
Tamamı genç çiftçi olan 85 üreticiye hayvanları teslim edildi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi hakkında tebliğ ile Tekirdağ’da toplam 142 genç çiftçi projesine hibe desteği sağlanacak. Şu ana kadar tüm ilçelerdeki büyükbaş hibe desteği almaya hak kazanan genç çiftçilerin tamamı olan 85 üreticiye hayvanların teslimi gerçekleştirildi.