Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte TESKİ’nin yatırımlarını inceledi.
Yapılan teknik incelemelere TESKİ Genel Müdür Yardımcıları Dr. İbrahim İçöz, A. Soner Ergin ve İ. Feyzi Ünal, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Kanan Güneş, Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanı Fatih Başaran, TESKİ Çerkezköy Şube Müdürü Ökkeş Çam ve Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Şube Müdürü Kemal Gümüş katıldı.
Genel Müdür Başa ve beraberindeki heyetin Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaretinin ardından, 14 Temmuz 2016 Perşembe günü Çerkezköy için önemli bir yatırım olan Çerkezköy Kanalizasyon İnşaatı’nın temelinin atılacağı alanda incelemelerde bulundu. Başkan Akay, yıllardır Çerkezköy halkı tarafından beklenen yatırımın TESKİ tarafından yapılacak olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.
TESKİ tarafından Çerkezköy ilçesinde yürütülen içme suyu çalışmalarını da inceleyen heyet, artan nüfus ile birlikte yetersiz kalan içme suyu kaynaklarına destek verilmesi amacı ile açılan yeni sondaj kuyuları ve içme suyu hattı çalışmalarının hızla devam ettiğinin ve bu sayede Çerkezköy’ün su probleminin daha da azalacağının bilgisini aldı.
Dr. Şafak Başa ve beraberindeki heyet, son olarak yapımında sona yaklaşılan Çerkezköy İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulunuldu. DSİ tarafından yapılan ve tamamlanmasının akabinde 1 yıl TESKİ ile birlikte ortaklaşa işletilecek atıksu arıtma tesisi, Çerkezköy ve Kapaklı’nın atıksuyunu arıtacak. Tesis yetkilileri tarafından tesisin inşaat ve işleyiş süreci hakkında Başkan Akay, Genel Müdür Başa ve beraberlerindeki heyete brifing verildi.
Genel itibari ile TESKİ’nin Çerkezköy ilçesinde yürüttüğü tüm bu çalışmaların tamamen vatandaşların daha refah ve kaliteli bir yaşam sürmelerine yönelik olduğunu dile getiren Başkan Akay, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa’ya, ilçelerine yapılan bu çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, her türlü konuda destek vereceklerini dile getirdi.