Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. Şafak Başa TESKİ’nin Marmaraereğlisi İlçesinde sürdürdüğü yatırımları yerinde inceledi.
Yakın bir zaman önce revizyon çalışmalarına başlanılan Yeniçiftlik Atıksu Arıtma Tesisi’ni inceleyen TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, çalışmaların neredeyse tamamlandığını, son olarak doğal bir görünüme kavuşturulması amacıyla çimlendirme işlemlerinin sürdüğünü gördü ve en yakın zamanda Yeniçiftlik İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin açılış töreninin yapılacağının müjdesini verdi.
Genel Müdür Başa incelemelerine revizyon çalışmaları devam eden Marmaraereğlisi İçme Suyu Arıtma Tesisinde devam etti. Genel Müdür Başa, “Revizyon çalışmaları kapsamında içme suyu arıtma tesisinin statik yapısının haricinde, içinde bulunan tüm mekanik aksamların kullanım ömrünü doldurmasından dolayı, işlevsel ve teknolojik olan yenileri ile değiştirildiğinin” bilgisini aldı.
Genel Müdür Başa son olarak Marmaraereğlisinin atıksuyunu arıtan Marmaraereğlisi Atıksu Arıtma Tesisinde ve atıksu terfi merkezinde incelemelerde bulundu. Terfi merkezi ile atıksu arıtma tesisi arasında TESKİ tarafından yeni döşenen atıksu iletim hattını inceledi. Hattın döşenmesi sırasında bozulan yolların acilen onarılmasının talimatını verdi.
Genel Müdür Başa sonuç olarak yaptığı açıklamasında, “TESKİ olarak vatandaşlarımıza en sağlıklı içme suyunu ulaştırmak için her zaman elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Marmaraereğlisi özellikle yaz aylarında çok yüksek nüfusa ulaşıyor. Bu nüfusun su ihtiyacını karşılamak oldukça zor. Bunun için çalışmalarımız her zaman sürüyor. Yakın bir zaman önce ihtiyacı karşılamayan isale hattı ve şebeke hatları için Marmaraereğlisi içme suyu isale ve şebeke hattı inşaatımızın temelini attık ve çalışmalarımızı tamamladık. Şu anda yeni hatlar devrede. Atıksuları da sağlıklı bir şekilde arıtmak ve doğaya deşarj etmek için tesislerimizi yeniliyoruz, kokudan arındırıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla vidanjör devrini de sonlandıracağız. Yapılan çalışmaları her zaman halk odaklı olarak yapıyoruz ve vatandaşlarımızın takdirine bırakıyoruz” dedi.