TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Sayın İbrahim Uyan ile birlikte, TESKİ’nin Marmaraereğlisi’ndeki içme suyu, atıksu ve arıtma tesisi yatırımlarını yerinde inceledi.
Yakın bir süre önce revizyon çalışmalarına başlanılan Marmaraereğlisi İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde çalışmaların tamamlandığını ve çevre düzenlemesine başlanıldığını gören Genel Müdür Başa yaptığı açıklamasında, “Marmaraereğlisi’nin içme suyunu arıtacak olan bu tesisimizde kullanım ömrünü doldurmuş olan içme suyu arıtma tesisi ekipmanları çıkarılarak, yerine son sistem teknoloji kullanılarak projelendirilen ekipmanlar monte edilmiştir. Bu sayede hem daha az enerji tüketilecek hem de en kaliteli sağlıklı su vatandaşlarımıza ulaştırılmış olacaktır. Kurulan SCADA sistemiyle de su her zaman takip altında olacaktır. Günümüz gereği TESKİ olarak teknolojiyi yakından takip ediyoruz. TESKİ içme suyu yatırımlarına çok özen gösteriyor. Her zaman vatandaşa en iyi hizmeti vermek istiyoruz. Yeniçiftlik’teki işlevini yerine getirmekte zorluk çeken atıksu arıtma tesisi revizyon çalışmalarımız tamamlandı ve atıksu arıtma tesisi faaliyete geçti. Çevre düzenlemesi de yapıldı. TESKİ’ye yakışır bir tesis haline geldi. En yakın zamanda açılış törenini gerçekleştireceğiz. Revizyon çalışmaları sonrasında, ileri biyolojik arıtma gerçekleştirilen tesise giren ve çıkan su değerleri incelendiğinde, sonuç bariz bir şekilde ortadadır. Tamamen standartlara uygun bir şekilde çıkış suyu mevcut. TESKİ olarak doğamızı koruyoruz, doğamıza sahip çıkıyoruz. Yaptığımız yatırımlar çevre için çok önem arz etmektedir” dedi.
Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, TESKİ’nin Marmaraereğlisi’ne yaptığı yatırımlardan dolayı TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa’ya teşekkür etti ve güçlü bir ekiple kısa zamanda bu derece güzel işler yapıldığından TESKİ’yi çok başarılı bulduğunu dile getirdi.