Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde, Kurban Bayramı’nın yaklaşması dolayısıyla yaşanılan hareketlilik terzilerin yüzünü güldürdü.
Hayrabolu ilçesinde bayramlık elbise alan vatandaşlar, bol ve uzun olan elbiselerini tamir için terzilere akın etti. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, sabahlara kadar çalışan terziler, müşterilerinin işlerini yetiştirmenin telaşını yaşıyor.
Hayrabolu’da yaklaşık 42 yıldır terzilik yapan Hüseyin Yürekli, Kurban Bayramı dolayısıyla işlerinde yaşanan yoğunluğun kendilerini memnun ettiklerini söyledi. Bayram öncesi en yoğun günlerini yaşadıklarını söyleyen Yürekli, "Vatandaşlar büyük mağazalardan aldıkları kıyafetleri daraltmak veya genişletmek için geliyorlar. Öncelerde geleneksel kıyafetler diktirmeye gelen müşterilerimiz oldukça fazlaydı. Şimdilerde vatandaşlar hazır giyime daha çok yöneliyor. Bize sadece pantolonunu daraltmak veya paçalarını kısaltmak için geliyorlar. İşlerimizde yoğunluk yaşıyoruz ve vatandaşlarımızın işlerini yetiştirmek için akşam geç saatlere kadar çalışıyoruz" dedi.