Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.
Kaymakamlık binasının önündeki tören, Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesiyle başladı. Hükümet binası bahçesinde yapılan törenlerde ise Kaymakam Tamer Orhan, Garnizon Komutanı Garnizon Komutan Vekili Yarbay Metin Çelebi, Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, halkın, askeri birlik ve okulların bayramını kutladı.
Avcılar Derneği, Melek Üner ve Doğanbey İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan göç grubuyla ilçenin düşman işgalinden kurtuluşu canlandırıldı.
Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, törende yaptığı konuşmasında, Hayrabolu’nun kurtuluşunu tüm Hayrabolulularla birlikte kutlamanın onurunu yaşadıklarını söyledi.
Tören sonunda Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığı Bölge bandosu konser verdi. Törene, CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İlçe Kaymakamı Tamer Orhan, Garnizon Komutan Vekili Metin Çelebi, Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.