Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kırklareli Eğitim Bir-Sen Şubesi arasında 1 Mart tarihinde protokolü imzalanan ’Hükümlüler için Kitap Toplama Kampanyası’na önemli bir destek geldi. Kırklareli Eğitim Bir-Sen Şubesinin hükümlüler için topladığı 600 kitabı, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz teslim aldı.
Başsavcı İlyas Yavuz, kampanyanın devam ettiğini ifade ederek, özellikle Kırklareli gibi okuyan bir şehirde, sivil toplum kuruluşlarının bu konuya büyük önem vereceğinden şüphe duymadığını söyledi. Yavuz, "Ceza İnfaz Kurumlarının korkulacak bir yer olmadığını anlatmalıyız. Her insanın bir şekilde ceza infaz kurumuna düşebileceğini bilmesi gerekir. Yaptığımız protokol ile Ceza İnfaz Kurumları’nda kalanlara en iyi, en verimli ve sağlıklı bir şekilde nelerin yapılabileceğini amaç edindik. Kampanyanın faydalı ve yararlı olacağı kanaatindeyim" dedi.
Eğitim Bir-Sen Kırklareli Şube Başkanı Selahattin Karanfiler de, insan odaklı çalıştıklarını belirterek, "Bu bağlamda okuyan, inceleyen, araştıran bir toplum adına bu kampanyayı başlattık. Gelişen dünyaya bakıldığında gelişmenin temelinde okumanın olduğunu görüyoruz. Bu projede bizlere desteklerinden dolayı Cumhuriyet Başsavcımıza teşekkür ederiz" ifadelerini kaydetti.