Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Aden Koleji’nde gerçekleşen 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı açılışına katıldı.
Başkan Eşkinat’ın yanı sıra kolejin kurucusu Sadık Baş, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende Edebiyat Öğretmeni Mustafa Acar, Ortaokul Koordinatörü Emrah Yalçıntaş, Anadolu Lisesi Müdürü Onur Tanrıverdi ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat açılış konuşması gerçekleştirdi.
“Bütün dünyanın konuştuğu dili mutlaka öğrenmeniz lazım, ama bunu yaparken kendi ana dilinizi çok çok daha iyi öğrenmeniz lazım”
“2016 - 2017 Eğitim Öğretim yılı hepinize hayırlar getirsin” diyerek sözlerine başlayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Bizim okuduğumuz dönemle siz gençlerin okuduğu dönem arasında çok büyük fark var. Bizler üniversiteyi bitirdiğimizde bir iş, bir meslek garantisi sağlıyor hayatımızı kurtarabiliyorduk. Artık sizler bütün dünyanın herhangi bir coğrafyasında seçilebilir, ihtiyaç duyulan bir meslek sahibi olmak zorundasınız. Bunun için bütün dünyanın konuştuğu dili mutlaka öğrenmeniz lazım. Ama bunu yaparken kendi ana dilinizi çok çok daha iyi öğrenmeniz lazım. Çünkü düşünce sistematiği ana dille yapılan bir iştir. Eğer düşünürseniz, eğer kendi kararınızı kendiniz verebilen birey olabilirseniz, başkalarının güdümünde değil kendi iradenizle kendi tavrınızı ortaya koyabilirseniz yolun önemli bir kısmını geçirmişsiniz demektir” dedi.
“Trakya’nın insanı istediği zaman her sektörde çok başarılı olabiliyor”
Kolejin kurucusu Sadık Baş ve Aden ailesi ile sözlerine devam eden Eşkinat; “Aden Ailesi tanıdığım günden beri birlik ve bütünlük gösteren dayanışma içindeki bir eğitim kurumu. Eğitime yatırım yapmak kolay bir şey değil. Nitelikli eğitim vermek ondan çok daha zor. Ben Sadık Baş’ı kutlamak istiyorum. Bir örnek oldu. Bu şehirde yaşayan bütün çocuklar, bütün aileler, bu okulla bağlantı içinde olmak istiyorlar. Kısa bir süre içinde böyle önemli bir yol kat ettikleri için ben Sadık Baş’ı kutluyorum. Demek ki Trakya’nın insanı istediği zaman her sektörde çok başarılı olabiliyor. Bizim birbirimizi daha çok anlamaya, daha çok dinlemeye, empati yapmaya, sadece kendimiz gibi değil başkaları gibi de düşünmeye ihtiyacımız var. Bu bakımdan yola çıkan Aden ailesinin %100 başarılı olacağına inandım, inanıyorum” şeklinde konuştu.
Eşkinat “Mutlu Kent” sloganını açıkladı
Son olarak Süleymanpaşa Belediyesi’nin “Mutlu kent” sloganı ile ilgili açıklamalarda bulunan Eşkinat, “Mesele şudur ki biz ‘Mutlu Kent’ derken sürekli gülen insanları kast etmedik. Doğduğu günden itibaren ölene kadar bir başka şehirde yaşama ihtiyacı hissetmeyen, okuluyla, istihdamıyla, emeklilik süreciyle her türü ihtiyacını karşılayabildiği bir hedef koyduk. Bu bir ütopya gibi gözükse de, eğer hepimiz istersek, Aden ailesi gibi aileler çoğalırsa eğer bizim çocuklarımız dünyaya olabildiğince geniş açıdan bakabilirse o zaman biz kendi yaşamımızı da kendi geleceğimizi de planlarız. Bir başka yere göç etmek zorunda kalmadan bu şehirde mutlu yaşarız. İşte o zaman mutlu kent hedefine ulaşmış oluruz” ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmalarının ardından ilk ders zilini Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat çaldı. Öğrencilerin dersliklere gitmesinin ardından Sadık Baş ile kampusu gezen Eşkinat okul ve eğitimler hakkında bilgi alarak başarılı bir eğitim öğretim yılı diledi.